Diyarbakır Valisi: Bağlar'da sokağa çıkma yasağının kaldırılması planlanmaktadır

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Diyarbakır Valisi: Bağlar'da sokağa çıkma yasağının kaldırılması planlanmaktadır

GÜNDEM Haberleri  / AA

Vali Aksoy: "Arama tarama faaliyetlerinin tamamlanmasına müteakip yarın 06.00 itibarıyla sokağa çıkma yasağının kaldırılması planlanmaktadır"

"Yapılan erken ve etkili müdahale  sonucunda Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi bölücü terör örgütü mensuplarından  temizlenmiş ve güvenli hale getirilmiştir" Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, merkez Bağlar  ilçesinin Kaynartepe Mahallesi'nde, arama tarama faaliyetlerinin tamamlanmasına  müteakip yarın 06.00 itibarıyla sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının  planlandığını bildirdi. Vali Aksoy, İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü spor  Salonu'nda, Bağlar ilçesindeki terör operasyonunda ele geçirilen mühimmatların  sergilenmesi sırasında yaptığı konuşmada, Kaynartepe Mahallesi'ne 14 Mart'ta  bölücü terör örgütü mensuplarının çukur açıp barikat kurarak, "halkın özgürlüğünü  engelleyeceklerini, evlerini ve iş yerlerini işgal ederek baskı ve şiddetle halk  üzerinde korku salmayı amaçladıkları" şeklinde bilgiler alınması üzerine bölgeye  müdahale edildiğini hatırlattı.

Bölücü terör örgütü mensuplarının güvenlik güçlerinin müdahalesini  engellemek amacıyla vatandaşlara ait 16 aracı yakarak barikat oluşturmaya  çalıştıklarını belirten Aksoy, vatandaşların zarar görmesini engellemek amacıyla  15 Mart'ta gece 03.00 itibarıyla sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini ve 16  Mart'ta olaylara etkin müdahalede bulunulabilmek için 7. Kolordu Komutanlığından  kuvvet talep edildiğini söyledi.

Yapılan erken ve etkili müdahale sonucunda Kaynartepe Mahallesi'nin  bölücü terör örgütü mensuplarından temizlendiğini ve güvenli hale getirildiğini  aktaran Aksoy, "Arama tarama faaliyetlerinin tamamlanmasına müteakip yarın 06.00  itibarıyla sokağa çıkma yasağının kaldırılması planlanmaktadır. Yarın Sabah  okullarımızı açacağız. Kaynartepe'deki bütün çocuklarımızın okullarına  gelmelerini bekliyoruz. eğitim öğretimde herhangi bir aksaklık olmaması için İl  Milli Müdürlüğü tarafından da gerekli çalışmalar yapılmaktadır" dedi.

Bir polis memurunun şehit olduğu, 16 polis memurunun da yaralandığını  operasyonda 10 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini, 16'sı  yaralı olmak üzere 23 örgüt mensubunun da yakalandığını anımsatan Aksoy, 70  kalaşnikof, 6 biksi, 5 keskin nişancı tüfeği, 10 roketatar, 91 el bombası, 22 el  yapımı patlayıcı düzeneği, bomba yapımında kullanılan 18 çuval kimyasal toz, çok  sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ile esrar ele geçirildiğini, 50 barikatın  kaldırıldığını, 10 çukurun kapatıldığını bildirdi.

Sur'daki terör operasyonu
Sur ilçesinde devam eden arama tarama faaliyetlerine değinen Aksoy,  "Bölücü terör örgütü mensuplarınca oluşturulan barikatların kaldırılması ve  çukurların kapatılması için başlatılan operasyonların bitmesinin ardından,  vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak amacıyla bölgeyi güvenli hale getirmek  için arama tarama faaliyetleri esnasında terör örgütü mensubu 1 kadın sağ olarak  ele geçirildi. Arama tarama faaliyetleri esnasında yıkıntılar arasında saklanan  ve güvenlik güçlerimize ateş açan 3 erkek örgüt mensubu etkisiz hale getirilmiş,  2 örgüt mensubunun cesedi ise enkaz altından çıkarılmıştır" ifadelerini kullandı.

Terör ve terör örgütlerine yönelik verilen mücadelenin kararlılıkla ve  aralıksız sürdürüleceğini vurgulayan Aksoy, sokağa çıkma yasağının ilan edildiği  bölgelerde, sokağa çıkma yasağına titizlikle uyan Diyarbakır halkına, barikatlar  kazıp çukurlar oluşturan, kazmak isteyen teröristlere destek vermeyen Diyarbakır  halkına teşekkür etti.

"Nevruz için güvenlik tedbirleri alınmıştır"

Vali Aksoy, Diyarbakır'da yarın yapılacak Nevruz kutlamalarının şenlik  havasında kutlanması için gerekli tedbirlerin alındığına da dikkat çekerek,  sözlerini şöyle tamamladı:

"Özellikle Nevruzun Diyarbakır'da güvenli bir şekilde  gerçekleştirilebilmesi için 5 bin 205 personel görevlendirilmiştir. Talebemiz  doğrultusunda İçişleri Bakanlığımız tarafından diğer illerden bin 169 personel  Diyarbakır'a gönderilmiştir. Özellikle Nevruz'un sağduyulu bir şekilde kutlanması  hepimizin ortak amacıdır. Diyarbakır'ın huzurunu bozmaya hiç kimsenin hakkı  yoktur. Bu anlamda ben herkesin sağduyu içerisinde nevruzu kutlamasını temenni  ediyorum. Bütün dünyada bu bayramı kutlayan herkesin bayramını yürekten  kutluyorum."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...