AK Parti'den muhalefete teklif

Düzenleyen: / Kaynak: Star
AK Parti'den muhalefete teklif

POLİTİKA Haberleri  / Star

AK Parti, muhalefetin dokunulmazlıkla ilgili Anayasa değişikliğine destek vermesi durumunda oylamanın açık yapılmasını teklif edecek.

AK Parti'nin hukukçu kurmayları, Meclis'teki diğer partilerin dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa değişikliğinde nasıl bir tavır izleyeceklerine bakarak ikinci hamleye hazırlanıyor.
Bugüne kadar dokunulmazlıkların kaldırılması konusunu sürekli gündem maddesi yapan muhalefet partilerinin, yapılacak Anayasa değişikliğiyle ilgili olumlu bir tavır almaları durumunda ikinci hamle olarak gündeme getirilmesi planlanan düzenlemenin de yine bir başka Anayasa değişikliğiyle olması gerekiyor. Bunun yapılabilmesi için, dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa değişikliği öncesinde söz konusu düzenlemenin açık oyla Meclis’ten geçirileceğine ilişkin ikinci bir Anayasa değişikliği gündeme gelecek. Ancak ''açık oylama''yla ilgili bu düzenleme, asıl dokunulmazlık düzenlemesinden önce görüşülecek.
ÖNCE OYLAMA
Açık oylamaya ilişkin düzenleme, Meclis'te normal prosedürler çerçevesinde gizli oylama yapılacak. 367 üzerinde bir oyla kabul edilmesi durumunda ise Cumhurbaşkanı'nın onayının ardından yürürlüğe girecek. Dokunulmazlık düzenlemesi ise bu aşamadan sonra getirilecek. Böylelikle, dokunulmazlıklara ilişkin Anayasa değişikliğinin oylaması, Genel Kurul’da ''açık oylama'' şeklinde gerçekleşecek. AK Parti hukukçuların hedefi, partilerin, Anayasa değişikliğini desteklemeleri durumunda içlerinden fire olmaması için oylamanın ''açık'' yapılmasını sağlayarak, tüm partilerin dokunulmazlıklarla ilgili tavrının ''samimi'' olup olmadığını da ortaya koymuş olmak. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: Star
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...