Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

50 milyar $’lık masada CIP için fikirler çarpıştı

Düzenleyen:
50 milyar $’lık masada CIP için fikirler çarpıştı

Ekonomi Haberleri

Dünyanın en büyüğü olarak inşa edilen 3. Havalimanı için Türk iş adamları fikir fırtınası yaptı. Fikir çarpışması, “CIP nerede, nasıl olsun?” etrafında gerçekleşti...

FİKRET ÇENGEL CANNES

İstanbul'da yapımı devam eden 3'üncü Havalimanı, Cannes'daki uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM'e damgasını vurdu. 36 milyar avroluk dev bütçe büyüklüğü ile Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı yapılan, tamamlandığında da dünyanın en yüksek kapasiteli havalimanı unvanını alacak olan 3. Havalimanı, MIPIM'de yabancı yatırımcıların en fazla ilgilendiği projelerden biri oldu. Yılda yaklaşık 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak şekilde projelendirilen, ilk etabı 2017'de tamamlanacak olan havalimanına yabancı yatırımcı büyük ilgi gösterilirken, projenin patronları Nihat Özdemir ile Cemal Kalyoncu, soru yağmuruna tutuldu.
Türkiye'nin göz bebeği olacağı şimdiden belli olan havalimanı için herkes el birliği etmişcesine çalıştı da aynı zamanda. Özak Grubu'nun patronu Ahmet Akbalık'ın CIP salonu ile ilgili sorusu da birçok yeni fikrin çarpışmasına sebep oldu. Aynı zamanda THY'nin Yönetim Kurulu Üyesi de olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, VIP ile CIP girişleri hakkında fikrini dile getirdi. Bunun üzerine Kalyoncu düşündükleri sistemi anlattı. Bazı itirazların geldiği sistemle ilgili olarak İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan ile TİM'in önceki başkanı Oğuz Satıcı da tartışmaya katılanlar arasında yer aldı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...