Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'nin yardımlarına Amerika'dan ödül geldi

Düzenleyen:
Türkiye'nin yardımlarına Amerika'dan ödül geldi

DÜNYA Haberleri

ABD'de faaliyet gösteren "Suriye İçin Amerikan Yardım Koalisyonu" yaklaşık 3 milyon Suriyeli sığınmacıya kucak açan Türkiye'ye "İnsani Yardım Ödülü" verdi.

ABD merkezli yardım kuruluşunun üçüncüsü düzenlenen "Yıllık Olağan Akşam Yemeği"nde insani yardım ödülünü Türkiye Cumhuriyeti adına Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç aldı. Gecede dünyada en fazla Suriyeli sığınmacıyı ağırlayan Türkiye’nin yaptığı yardımların unutulmayacağı vurgulandı. On üç farklı Suriyeli sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Suriye İçin Amerikan Yardım Koalisyonu, gecede iç savaştan dolayı ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriye halkına ulaştırmak amacıyla yardım da topladı. Büyükelçi Kılıç, "Türkiye 'Komşusu açken uyuyan bizden değildir' hadisini esas almıştır. Bir nesli kaybetme ihtimalimizi durduralım. Bu insanlar Suriye ve bizim bölgemiz için önemlidir" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...