9 canlı alonso

Düzenleyen:
9 canlı alonso

SPOR Haberleri

Bu zamana kadar 8 kazadan sağ kurtulan İspanyol pilot, dün de aracının paramparça olduğu kazadan burnu bile kanamadan çıktı

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın açılış yarışı Avustralya Grand Prix'sinde feci bir kaza yaşandı. McLaren pilotu Fernando Alonso’nun aracı frenleme bölgesinde Esteban Gutierrez’in aracının arkasına çarptı. İkili pistte kayarken Alonso'nun aracı pistte taklalar atıp parçalara ayrıldı. Tanınmaz hale gelen otomobilden Alonso en ufak bir yara almadan kurtuldu. Kariyerinde bu zamana kadar 8 defa büyük kazadan sağ kurtulan Alonso, geçtiğimiz sene Barcelona'daki yarışın öncesinde yapılan antrenman turlarında kaza geçirmişti. Helikopterle hastaneye kaldırılan İspanyol pilot geçici olarak hafızasını kaybetmişti.  Fernando Alonso'nun kazasının damga vurduğu dünkü yarışı Mercedes takımının Alman pilotu Nico Rosberg birinci bitirdi. 
Hamilton ikinci oldu
Avustralya'da son şampiyon Hamilton ikinci olurken, Vettel podyumu tamamlayan isim oldu. Diğer sıraların sahipleri şöyle: 4-Ricciardo, 5-Massa, 6-Grosjean, 7-Hulkenberg, 8-Bottas, 9-Sainz, 10-Verstappen. Haas takımı, Fransız pilotu Grosjean'ın aldığı 6'ncılıkla ilk Formula 1 yarışından puan çıkarmayı başardı. Bu sonuçla 25 puan toplayan Rosberg, pilotlar klasmanında zirveye oturdu. Hamilton 18 puanla 2'nci, Vettel de 15 puanla 3'üncü sırada yer aldı. Sezonun 2. yarışı, Bahreyn Grand Prix'si 3 Nisan'da yapılacak. 

9 canlı alonso

ANNESİNİ DÜŞÜNMÜŞ
Alonso kendisini izleyen annesinin endişelenmemesi için kazanın hemen ardından araçtan çıktığını söyledi. Alonso, "Gutierrez'in hava koridorundaydım ve o noktada sadece arka kanadı görebiliyorsunuz. Fren noktasını kaçırmış olabilirim ve Gutierrez de bunu beklemiyordu. FIA'ya güvenlik seviyesini arttırmasından dolayı teşekkürlerimi iletiyorum çünkü bu araçlar oldukça sağlam" dedi.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...