Dünyada örneği çok

Düzenleyen:
Dünyada örneği çok

SPOR Haberleri

Fransa’daki terör saldırılarından sonra Almanya-Hollanda ve Belçika-İspanya maçları 1.5 saat kala güvenlik sebebiyle iptal edilmişti

120 kişinin öldüğü Paris saldırıları sonrasında da benzer uygulamalar yapılmıştı. Almanya Milli Takımı, Paris’te Fransa ile karşılaştığı sırada saldırılar gerçekleşmişti. Saldırıdan 4 gün sonra Almanya ile Hollanda arasında Hannover şehrinde oynanması planlanan hazırlık maçı ise başlama vuruşundan 1.5 saat önce güvenlik sebebiyle iptal edilip, stat boşaltılmıştı. Alman Devlet televizyon kanalı NDR’ye konuşan Hannover Emniyet Müdürü Volker Kluwe “Bir patlama olacağına dair ciddi planlamalar yapıldığı yönünde istihbarat var” açıklamasını yapmıştı. Polisin stadyumu tahliye anonsları başladığı sırada Almanya Başbakanı Angela Merkel de stadyumdaydı. 
Belçika-İspanya maçı da iptal!
Almanya-Hollanda karşılaşması gibi aynı gün Brüksel’de oynanacak olan Belçika-İspanya karşılaşması da iptal edilen maçlardan biriydi. Fransız savcılar bir Belçika vatandaşını saldırıların planlayıcısı olarak belirlemiş, Belçika makamları da “terör tehdidi seviyesinin” yükseltildiğini açıklamıştı. Belçika Futbol Federasyonu, başkentteki Kral Baudouin Stadı’nda oynanması planlanan karşılaşmayı, İspanyol mevkidaşlarıyla yaptıkları değerlendirmeden sonra iptal ettiklerini duyurdu. Federasyonun açıklamasında “Olağanüstü koşullar göz önüne alındığında oyuncularımız ve taraftarlarımızın güvenliği konusunda risk alamazdık” denildi. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...