Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

THY pilotu Brüksel'deki patlamayı anlattı

Düzenleyen:
THY pilotu Brüksel'deki patlamayı anlattı

DÜNYA Haberleri

THY'nin Brüksel-İstanbul uçağında bulunan pilot Alp Büyükkara Brüksel Havalimanı'nda meydana gelen patlama sonrası yaşananları anlattı.

Brüksel Havalimanın'nda patlama sonrası havalanamayan Türk Hava Yolları'nın Brüksel-İstanbul uçağında bulunan pilot Alp Büyükkara, sosyal medya hesabından yaşananları anlattı.

THY PİLOTU OLAY ANINI ANLATTI

Büyükkara, içerisinde bulundukları THY uçağının güvenli bir noktada olduğu belirterek peş peşe attığı mesalarda o anları şöyle anlattı:

"APRON GÜVENLİ DENİLİYOR"
"Uçakta mahsur kaldık. Havalimanında bomba patlamış, operasyon durdu. Kapı kapatan uçaklar ortada kaldı. Terminaller boşaltıldı. Kapı kapatan uçaklar kaldı ortada. Tüm personel gitti. İnecek olsak körüğü yanaştıracak adam yok. Apron kısmı güvenli olduğundan uçaklar bekletiliyor. Terminalden çıkan yolcu ve personel de bir alanda toplanıyor. Şu an apron güvenli deniliyor, dolayısıyla kapı kapatan uçakları oldukları pozisyonda tutuyorlar. Uçaktakiler ne olacak otorite karar vermedi. Ama havalimanındaki binalar komple boşaltıldı. Şu an biz steril kısımda farz ediliyoruz; ama güvenlikten sonra girilen binalar boşaltıldı.

"KULE İLE KONUŞTUM, KİMSEYE ULAŞAMIYORUM"
Dolayısıyla ufak da olsa stres var insanlarda. Apronda korkulacak bir durum yok. Kule biraz evvel KLM ile konuştu. Kimseye ulaşamıyorum dedi. TR saati ile 20:00'a kadar kapandı liman, Bizde operasyonla konuşup karar veririz birazdan. Uçaktan insek napılacak ona karar vermemiz lazım. Uçak şu an daha güvenli; ama 9.5 saat bekleyecek değiliz elbette. Kule ile konuştum kimseye ulaşamıyorum dedi. Haber alsam ulaşıcam size dedi. Yolcular uçakta mı diye sordu, evet dedim şimdilik öyle"

GÜVENLİ BÖLGEYE ALINDILAR
THY yaptığı açıklamada Brüksel ekibi ve yolcuların ilgili orotiler ve koordinasyonunda uçaktan boşaltıldığı ve havalimanında güvenliği sağlanan bölgeye alındığı açıklandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...