Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

3 ilde 23 terörist öldürüldü!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
3 ilde 23 terörist öldürüldü!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Genelkurmay Başkanlığı, Nusaybin'de 3, Şırnak'da 8 ve Yüksekova'da 12 olmak üzere 23 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonda; üç bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildiği belirtilerek operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 45 olduğunu kaydedildi.  14 el yapımı patlayıcı imha edilen operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 137 olduğu bildirildi. Şırnak’da devam eden operasyonda; sekiz bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildiği kaydedilerek operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 41 olduğu ifade edildi. 
12 el yapımı patlayıcı imha edilen operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 64 olduğu vurgulanarak iki ton amonyum nitrat ele geçirildiği bildirildi. 
Hakkâri Yüksekova’da devam eden operasyonda, 12 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildiği belirtilerek operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 57 olduğu ifade edildi. 
10 el yapımı patlayıcı imha edilen operasyonda, toplam imha edilen EYP sayısının 29 olduğu ifade edilerek, bir adet 82 mm’lik havan, 43 adet 82 mm’lik havan mühimmatı, bir adet 60 mm’lik havan, 65 adet 60 mm’lik havan mühimmatı, bir roketatar, altı roketatar mühimmatı, bir Bixi makineli tüfeği ve çok sayıda mühimmatı, iki Kaleşnikof piyade tüfeği ve çok sayıda mühimmatı, bir av tüfeği ve iki el bombasının ele geçirildiği kaydedildi. 
Batman’da terör örgütüne yardım ve yataklık ettiği tespit edilen iki iş birlikçi şahsın yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...