Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kirby: Bu saldırılar İslamı ve Müslümanları temsil etmiyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kirby: Bu saldırılar İslamı ve Müslümanları temsil etmiyor

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, Brüksel’de düzenlenen terör saldırıları sonrasında Trump’ın Müslümanları hedef alan açıklamalarına ilişkin, bu terör saldırılarının İslamı ve Müslümanları temsil etmeyeceğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen terör saldırıları sonrasında Cumhuriyetçi aday adaylarından Donald Trump’ın Müslümanları hedef alan açıklamalarına ilişkin olarak, bu terör saldırılarının İslamı ve Müslümanları temsil etmeyeceğini söyledi.

Kirby, günlük basın toplantısında Brüksel’de düzenlenen terör saldırılarına ilişkin soruları cevapladı.

Kirby’e, terör saldırıları sonrasında Trump’ın Müslümanları hedef göstererek “Onlarla ilgili sorunlarımız var.” şeklindeki sözleri soruldu.

Terör tehditlerine karşı alınan önlemlerin artırılması gerektiğini belirten Kirby, bunun herhangi bir dinle alakası olamayacağını belirterek, şunları kaydetti:

“DAEŞ, çarpıtılmış ve vahşi bir ideoloji olarak Müslümanlar arasında aşırıcılık yanlısı küçük bir grubun ilgisini çekmeye devam ediyor. Biz bu durumun herhangi bir anlamda İslam inanışını ya da bu dine bağlı Müslümanları işaret ettiğine inanmıyoruz.”

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...