Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'İhvan'ın bittiği söylentileri doğru değil'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'İhvan'ın bittiği söylentileri doğru değil'

DÜNYA Haberleri  / AA

Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Munir, "İhvan'ın bittiği yönündeki söylentiler gerçeği yansıtmıyor aksine teşkilat, doruk noktasında" ifadelerini kullandı.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı İbrahim Munir, İhvan'ın bittiği yönündeki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını aksine teşkilatın doruk noktasında olduğunu ve sürekli kendisini yenilemeye çalıştığını söyledi.

İhvan'ın kuruluşunun 88'inci yıl dönümünde AA muhabirine açıklamalarda bulunan Munir, İhvan'ın içinde bulunduğu zor duruma rağmen çökmeyeceğini, teşkilata yöneltilen "yolsuzluk" suçlamalarının asılsız olduğunu, bununla birlikte sürekli gelişim halinde olacak bir iç yönetime ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Teşkilatın şiddeti tamamen reddettiğini aktaran ve Mısır'daki olayların sorumluluğunun mevcut yönetime ait olduğunun altını çizen Munir, İhvan'ın devletler üstü bir yapı olmadığına ve devletlerin vatandaşlık akitlerine saygı duyduğuna dikkati çekti.

"İhvanın başarısız olduğu iddiaları doğru değil"
Müslüman Kardeşler'in başarısız olduğu ve düşmanlarını arttırdığı görüşlerini de değerlendiren Munir, "İhvan'ın başarısız olduğu yönündeki söylentiler doğru değil. İhvan'a karşı yürütülen savaş, teşkilatın etkinliği ve canlılığının delilidir." dedi.

İhvan’ın Mısır’da yaşanan patlamalar ve şiddet olaylarına karşı tutumu hakkında Munir, şunları kaydetti:

"Hasan el-Benna zamanından bu yana İhvan’ın tutumu sabittir. Biz şiddeti, ülkeye zarar veren her türlü yıkım eylemini ve haksız yere kan dökülmesini kınıyoruz. Darbe yönetiminin uygulamalarına karşı da aynı tutumu sürdürüyoruz. Çünkü yönetime karşı gösterilen bazı vahim tepkilerin sorumlusu onlardır. Yönetim, iktidarda kalmak için ülkede fitne ateşini körüklemeye çalışıyor. Bu patlamaları, şiddet olaylarını yapanın, yönetimin kendisi olma ihtimalini uzak görmüyoruz.”

İhvan'ın bittiği yönündeki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını aksine teşkilatın doruk noktasında olduğunu ve sürekli kendisini yenilemeye çalıştığını belirten Munir, Allah'ın lutfuyla İhvan henüz bitmedi bilakis ömründeki yeni yüzyılı karşılamaya hazırlanıyor. Gençliğinin doruğunda ve performansını daha iyi düzeylere ulaştırmanın yollarını arıyor." diye konuştu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...