Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Terim'den 11 özel ekip!

Düzenleyen:
Terim'den 11 özel ekip!

SPOR Haberleri

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Antalya'da İsveç ile oynayacakları özel maç öncesi düzenlediği basın toplantısında ilk 11'e 11 destek diye bir çalışma yaptıklarını belirterek Avrupa Futbol Şampiyonası için özel ekipler kurduklarını açıkladı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Futbol Takımı'nın yarın İsveç ile oynayacağı özel maç öncesi basın toplantısı düzenledi. Ay-yıldızlıların takımının Antalya’da kamp yaptığı otelde gerçekleştirilen toplantıda Terim’in yanı sıra milli futbolcu Oğuzhan Özyakup da katıldı.

“BİZİ BÖLEMEZSİNİZ”
Fatih Terim, ilk olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan terör olaylarına değinerek, “Ülkemde ve dünyada terör saldırılarında hayatını kaybetmiş insanların mekanı cennet olsun. Bir kez daha yüksek sesle terörü teröre destek verenleri ve bundan faydalananları şiddetle kınıyorum. Ümit ederim bir daha Allah böyle şeyler göstermesin. Onlara da seslenmek istiyorum; bizi bölemezsiniz, birliğimizi bozamazsınız. Böldüğünüzü sandığınız her an daha bütünleşir ve bir oluruz” dedi.

“Bugün futbolu detaylıca konuşmak isterdim ama bildiğiniz gibi bazen böyle dünyada ve ülkemizde olup bitenler buna engel oluyor” diyen Terim, sözlerine şöyle devam etti:

“Yine de yaşam devam ediyor gerçeğinden yola çıkarak, işimizi yapmak ve hedeflerimizi gerçekleştirmek için elimizden geleni takımca, ülkece yapıyoruz, yapmaya devam ediyoruz. Çalışmak zorundayız. Güçlü olmak zorundayız, yaralarımızı sarmak ve varlığımız geleceğimizi korumak zorundayız.”

MODEL HALİNE GELECEK”

Eleme maçlarından bu yana Euro 2016 için ciddi emek harcayıp ve bazı projeler hazırladıklarının altını çizen Terim, “Dünya futbolu, Türk futbolu, maçlar, oyuncular, yeni teknikler, taktikler, performans analizleri, sağlık konuları mental konular ile aklınıza gelemeyecek incelikte detay üzerinde çalıştık. Spora bilim alanı, futbola ise bilim alanının en gelişmiş branşından biri olarak baktık. Mesele sahada oynanacak olan bir oyunmuş gibi değil akademik düzeyde, ön hazırlığı yapılan bir sistem olarak baktık. Bu sektörün içindeki ekiplerimizin, gerekse akademisyenlerin, bu alanda yaptığı çalışmaları masaya koyduk. Bu çerçevede çok alışık olmadığımız, rastlamadığımız ilki gerçekleştireceğiz. Euro 2016’da Türkiye başarılı olursa ki, yürekten buna inanıyoruz. Bu düzenimizi model haline getirmeyi hedefliyoruz. Amacımız elbette derece yapmak ama daha önemli hedefimiz var, o da doğru hazırlanmak. İyi oynamak, izlenen oyunu keyifli kılmak ve oynanan oyunla halkımızın gurur vesilesi olmak bizim önceliğimiz” diye konuştu.

“İLK 11'E 11 ÖZEL EKİP"

Terim, futbolun 11 kişiyle oynadığını ve futbola 11 destek başlığı altında yaptıkları çalışma hakkında şu bilgileri verdi: 

“Milli takım düzeyinde olan bazı destek unsurları ile yeni eklediğimiz destek unsurlarını bir araya getirdik. Bir teknik ekibi, iki sağlık ekibi. Bazen benden ilk 11 isteniyor ya, bende şimdi ilk 11’i açıklıyorum:

Sağlık ekibi; Euro 2016 için özel sağlık ekibi oluşturduk, değerli hocalarımız aramıza katıldı. Bu ekip turnuva sonuna kadar ellerinde bulunan tüm oyuncuların sağlık dosyalarını an ve an takip edecek, ihtiyaç olması halinde de kulüplerle istişare edecek. 

Üç bilgi ve analiz ekibi; bu ekip turnuvaya kadar tüm milli maçlarda bireysel düzeyde lig maçlarını da analiz edecekler. Rakipler oyuncular ve oynanacak maçlara ilişkin alternatifli senaryo ile istatistikleri rapor haline getirecekler. 

Dört performans psikolojisi ve motivasyon ekibi; dünyayı araştırdık bireysel futbolda ve diğer branşlarda psikolojik destek alan sporcular olduğunu biliyoruz. Böyle bir turnuva için bilimsel ve sadece milli takıma özel psikolojik birim yok. İki uzman arkadaşımızı kattık. Ülkemizde ve dünyada yaşanan olayları yaşanması gereken durumları aramızdaki kültürel farklılığı zenginliğe dönüştürecek çalışmalar yapıyoruz. Aramızda Almanya'da yetişen ülkede yetişen arkadaşlar var.

Beş beslenme ve iyi yaşam ekibi; beslenmeyi sadece doymak ve alınan mineral protein olarak ele almayacağız. Her oyuncunun vücut analizine göre planlama yaptık ve beslenme programını düzenleyeceğiz.

Altı kondisyon ve fizik ekibi; bireysel ve takım düzeyinde yeni teknolojilerin yardımıyla özel bir sistem kullanacağız. Kondisyon ve fizik artırmada akıtılacak terler kadar rakamlar da bu sefer konuşulacak. Oyuncuların teri, tükürüğü, idrarı bile takipte olacak, buna bu kampta başladık.

Yedi yoga plates ekibi; oyunculardan arzu eden olursa uzmanlar bizimle olacak. Dünyada bunun uygulandığını biliyoruz. 

Sekiz takım oyunu ve eğlence ekibi; takım içi eğlenmeyi amaçladığımız aktiviteler var. Bunu daha profesyonel hale getirmek istiyoruz, sadece ayak tenisinden ibaret değil. Daha profesyonel olacağız.

Dokuz A Milli Takım eski oyuncuları; bu ekibi önemsiyorum deneyimler bazen istatistikten etkili olabilir. Tuncay, Tümer ve Nihat bizimle olacak. Bu hem oyuncular için hem de teknik konularda desteklerini alacağız. Onlar bu ülkeye hizmet ettiler, desteklerini alacağız.”

Konuşmasına yaşama dair söyleyeceği olanlar ekibi ile devam eden Terim, “Futbol ve futbola sadece yarış gibi bakmadan yaşamın içinde hepimizi geliştirecek dostlarımız, hepimize bir şeyler öğretecek dostlarımız zaman zaman yemeklerimize zaman zaman antrenmanlarımıza katılacak. 

11 Türkiye’nin gurur duyduğu ekibi; biz milli bir vazife yerine getiriyoruz. Bu süreçte yanımızda olacağına inandığımız dünyada önemli yerlerde olan birkaç dostumuzu kampımıza davet edeceğiz. Kırmazlar da yanımızda olurlarsa çok memnun oluruz. Son iki ekiple ilgili isim vermek istemiyorum. Ekibe ve oyunculara sürpriz olsun istiyorum. Bu proje ile ilgili hazırlık kampı döneminde deneme yapıyoruz. Haziranda Fransa’ya gitmeden nasıl işlediğine dair somut bilgileri sizinle paylaşırız” ifadelerine yer verdi.

3 SAKAT OYUNCU ARAMIZA KATILDI
Hazırlık kampı hakkında bilgi veren Terim, “Hazırlık kampında davet ettiğimiz oyunculardan Onur, Serdar ve Burak tedavilerine milli takımda devam etmek için aramıza katıldı. Bu bizim için önemli, özverileri takdirle karşılıyorum. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu bizim için önemliydi” dedi.

“MEDYA ÜZERİNDEN VOLKAN AÇIKLAMASI YAPMAM”
"Volkan Demirel’in tekrar Milli Takım’a dönme ihtimali var mı?" sorusuna Terim, “Durum çok net, bir milli takım var. Seçeceğimiz oyuncu sayısı belli. Çağırdığımızdan daha fazla çağırmadığımız var. Yalnız niçin Ahmet, Mehmet’i sormuyorsunuz da ısrarla Volkan’ı soruyorsunuz? Hiç kimseyi sormuyorsunuz, bunu soruyorsunuz. Ben söyleyeyim size, çünkü siz bundan besleniyorsunuz. Medya üzerinden de haber gönderecek değilim. Ben buradan haber göndereyim. Medya üzerinden gönderirsem sizin istediğiniz olacak. Benim genel olarak böyle bir prensibim yok. Açıkçası buna izin vermeyeceğim. Volkan’la da diğer çağırmadığımız arkadaşlarla ilgili medya üzerinden bir beyanat vermek ve sebeplerini sıralamak benim tarzım değil. Hiç kusuruma bakmayın” cevabını verdi.

İSVEÇ’E TEŞEKKÜR

İsveçli gazeteci Petra Thoren’in "İstanbul’da meydana gelen bombalı saldırı sonrası derbi maçının ertelenmesi ve İsveç Milli Takımı’nın açıklamaları sonrası sizin açınızdan maçın oynamaması gibi endişe durumu yaşandı mı?" sorusuna ise Terim şu cevabı verdi: 

“Ben de İsveç’in gelmemesi gibi en ufak endişem olmadı. Hiçbir zamanda öyle bir şey düşünmedim. İşin bu kısmına da yani olağan üstü şartlar değişmedikçe erteleme veya maçın iptaline karşıyım. Bu dünyanın bir gerçeği, sadece bizim değil, ben bunun hep beraber üstesinden gelineceğini düşünüyorum. Sanatın ve sporun çok etkisi olacaktır, bunların önlenmesine. Biz keşke yaşamasaydık ama 80’ler 90’ların hepsini yaşadık. Daha ben hiçbir maçın olağan üstü hal yoksa ertelendiğine şahit değilim. İsveç’e teşekkür borçluyuz, önemli bir iş yapmıştır. Gelmekle çok önemli bir iş yapmıştır. Şahsım ve ülkem adına yaptıkları için teşekkür ederim. Emin olabilir ki aynı şekilde biz de olsa giderdik. Teröre karşı el birliğiyle hareket etmeliyiz. Bu yaptığımız iş, teröre karşı önemli bir işarettir. Bu maç, birlik beraberliğin, bir olmanın önemli bir göstergesidir. Dünyanın hiçbir yerinde olmasın. Her ülke empati yaparak diğer ülkedeki olan hadiseyi kendine oluyormuş gibi yaklaşsın. Tüm ülkeler inanıyorum ki o zaman çok daha rahat çözülecektir. İsveç ile Türkiye’nin yarın onayacağı bu maç tüm ülkelere örnek olmalıdır. Kimsenin ekmeğine yağ sürmemeliyiz. Galatasaray - Fenerbahçe maçı keşke mümkün olsa da ertelenmese ama bildiğim kadarıyla TFF'nin güvenlik ile ilgili futbol otoritelerinden değil, güvenlikten sorumlu devlet yetkililerinden gelen istihbarat üzerine verdiği karardır. TFF’nin her iki kulübü de mağdur etmeden, milli takım hazırlık sürecini etkilemeyecek, çözüm bulacağına inanıyorum. Kimseyi riske atmak istemeyen güvenlik güçlerinin TFF’ye tavsiyesiyle alınmış karardır. Ümit ederim bir daha olmaz” değerlendirmesini yaptı.

“TÜM OYUNCULAR MİLLİ TAKIMDA OYNAYACAK GİBİ HAZIR OLMALI”

"Mart ortasında hiçbir Türk takımı Avrupa’da kalmadı, sadece Milli Takım kaldı, bununla ilgili düşünceleriniz nelerdir?" sorusuna ise tecrübeli teknik adam şöyle cevap verdi:

"Gönlüm devam etmesini ister çok takımla. Çok takımla burada olduğumuz zaman kendimizin ve futbolun geliştiğini söylerim. Fenerbahçe de 16’ya kadar geldi, gidebilirdi de. Milli takım herkesin takımı, hepimiz el birliğiyle içeride ve dışarıda bu takıma hizmet etmeliyiz. Tüm oyuncuları da milli takımda oynayacak gibi hazırlamalıyız, hocalarımızın tüm emeklerine teşekkür ederken, hocalarımızın onları haziran ayına kadar en üst düzeyde hazırlayacağından şüphem yok. Beklentilerim de bu yönde. Futbolcularımız da bugün açıklanacak. Yarın çıkacak olan oyuncular takım ne olursa olsun mayıs ayında hazırlıklar tekrar başlayacak. 7’sinde Fransa’ya gideceğiz. 6 Haziran’a kadar herkesin bu mücadeleyi bırakmadan burada olması için çabalamasını istiyorum. 20+3 gideceğiz, 3 kaleci 20 oyuncu, bu çok zor. Kuyumcu terazisi bile bu kadar adalet dağıtamaz. Elimizdeki imkan çerçevesinde belki birkaç kişi fazla gideceğiz. 6 Haziran’a kadar 5 maç olacak burada sakatlanma ihtimali olabilir. 6 Haziran'da listeyi verdikten sonra tüm kararların ülke menfaatine olacağına şüphemiz olmasın” açıklamasını yaptı.

“HER SENARYOYA HAZIRLIKLIYIZ”

"Terör olayları sonrası Avrupa Şampiyonası’nda maçlar seyircisiz oynanırsa Milli Takım’a etkisi nasıl olur?" sorusuna Terim, “Terörden dolayı 2016 seyircisiz oynanır oynanmaz uzmanlık alanımız değil. Huzur ve barış içinde geçecek Euro 2016 bekliyorum ve hazırlığımızı ona göre yapıyoruz. Biz her şeye hazırlıklıyız. Müthiş bir takıma sahibiz. TFF Başkanı ve tüm profesyoneller kurayı çektiğimiz günden itibaren her türlü senaryoya göre planımızı yaptık. Tüm çalışma şekillerinin fiziki ve lojistik durumlarına, her senaryoya karşı planımız var. Her senaryoya hazırlıklıyız” cevabını verdi. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...