Musul'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonu başladı

Düzenleyen:
Musul'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonu başladı

DÜNYA Haberleri

Irak orudusu ve Sünni milisler Musul'u DAEŞ'ten kurtaracak operasyona köylerden başladı. Askeri operasyona peşmerge de destek veriyor.

Irak Savunma Bakanı Halit el-Ubeydi, Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u terör örgütü DAEŞ'in elinden kurtaracak operasyonun başladığını iddia etti. Kuzey Irak'ta yayın yapan Kürt televizyonu Rudaw'daki habere göre ise, Musul'u kurtarmaya yönelik askeri operasyon köylerden başladı. Irak ordusu ve Sünni milislerin katıldığı askeri operasyona, peşmerge de destek veriyor.

DAEŞ'in Belçikalı komutanı öldürüldü

Suriye ordusu, DAEŞ'in Belçikalı bir komutanının Der Zor'da meydana gelen çatışmalar sırasında öldürüldüğünü duyurdu. Haberi, Suriye Haber Ajansı SANA duyurdu.

Ajansın haberine göre DAEŞ, son haftalarda şiddetli çatışmaların yaşandığı Der Zor'un merkezini geri almak için saldırı düzenledi.

Bu saldırı sırasında, örgütün "Selahaddin el-Belciki" adlı Belçikalı komutanı, Suriye Cumhuriyet Muhafızları'na bağlı Hava İndirme Tugayı tarafından öldürüldü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...