Slovakya'da koalisyon hükümeti kuruldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Slovakya'da koalisyon hükümeti kuruldu

DÜNYA Haberleri  / AA

Slovakya'da Başbakan Robert Fico'nun başkanlığında 4 partinin katılımıyla koalisyon hükümeti oluşturuldu.

Slovakya Cumhurbaşkanı Andrej Kiska, Başbakan Robert Fico başkanlığında kurulan 4 partili koalisyon hükümetini onayladı. Yeni hükümette sosyal demokratlar, aşırı sağcılar, muhafazakar ve Macar azınlık partisi yer aldı.

Koalisyon hükümeti, 49 milletvekili çıkaran Sosyal Demokrat Parti (Smer), 15 milletvekili elde eden milliyetçi Slovakya Halk Partisi (SNS), 11 milletvekiline sahip Macar azınlık Köprü Partisi (Most-Hıd) ve 10 milletvekili olan muhafazakar Ağ Partisi (Siet) arasında kuruldu. Buna göre yeni koalisyon hükümeti, 150 koltuklu Meclis'te 81 milletvekilinden oluşuyor.

Yeni hükümette Fico'nun lideri olduğu Smer partisi kültür, ekonomi, dışişleri, finans, sağlık, içişleri, emek ve sosyal işler, SNS, tarım, savunma ve eğitim, Most-Hıd, adalet ve çevre ve Siet ise ulaştırma bakanlığından sorumlu olacak.

Siet partisinden 3, Most-Hid partisinden 1 milletvekili koalisyon hükümetine katılmayı reddederken, yakın zamanda yeni hükümet Meclis'te güvenoyu yoklaması yapacak.

Başbakan Fico'nun liderliğindeki Smer, 5 Mart'ta yapılan parlamento seçimlerinde en fazla oyu almasına rağmen Meclis'teki çoğunluğunu kaybetmişti. Seçim sonuçlarına göre Smer, yüzde 28,2, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (SaS) yüzde 12, Sıradan Halk ve Bağımsız Kişiler Partisi (OL'aNO) yüzde 11, SNS yüzde 8,6, Slovakya Bizim Halk Partisi (LSNS) yüzde 8, Biz Aileyiz (Sme Rodina-Boris Kollar) partisi yüzde 6,6, Most-Hid yüzde 6,5 ve Siet yüzde 5,5 oy almıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...