Atatürk Havalimanı’nda VIP’e güvenlik bariyeri

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Atatürk Havalimanı’nda VIP’e güvenlik bariyeri

GÜNDEM Haberleri  / DHA

BOMBALI araçla saldırıya karşı Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nun korunması için güvenlik bariyerleri yapıldı.

Milli Sivil Havacılık Güvenliği Kurulu (MSHGK) VIP salonlarında alınacak güvenlik önlemlerini görüşmek üzere Şubat ayında bir toplantı gerçekleştirmişti. Toplantı sonrası alınan kararda terör eylemlerine karşı VIP’lerin güvenliğinin sağlanması için listede adı yer almayanlar ve bu listeyle ilgisi olmayan araçlar VIP salonlarının önüne gelemeyecekti. Atatürk Havalimanı VIP Salonu içinde fiziki tedbirler hayata geçirildi. Daha önce sadece tek kontrol noktasından geçen ve VIP yolundan gelen araçlar aranırken TAV Holding binası yönünden gelen araçlar serbestçe VIP önüne kadar ulaşabiliyordu. TAV Holding binası ve VIP önünde otomatik silahlı ve çelik yelekli polisler devriye görevi yapmaya başlarken, bombalı araç saldırına karşı bariyerli önlem de alındı.

Atatürk Havalimanı’nda 4 gün önce VIP Salonu’na yakın bölgede bulunan açık otoparkta ’şüpheli araç’ alarmı verilmişti. Polisin, K-9 bomba dedektör köpeğiyle geniş çaplı inceleme yaptığı otomobilde bombaya rastlanmamıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...