Pakistanlı 'Yunuslar' göreve başladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Pakistanlı 'Yunuslar' göreve başladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Türkiye’deki “Yunus” timlerinin benzeri, Türk Polis Teşkilatı uzmanları koordinesinde sürdürülen yaklaşık 1,5 yıllık hazırlık aşamasından sonra Pakistan Lahor’da göreve başladı

Pakistan’ın en büyük ve kalabalık eyaleti olan Pencap’ın başkenti Lahor Emniyet Biriminde görev almak üzere Türkiye’deki “Yunuslar” olarak bilinen Motosikletli Polis Timlerinin mezuniyet töreni büyük ilgi topladı.

Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif’in Türkiye’yi örnek alarak Pakistan’da kurulmasını rica ettiği “Yunus” timlerinin benzeri, Türk Polis Teşkilatı uzmanları koordinesinde sürdürülen yaklaşık 1,5 yıllık hazırlık aşamasından sonra törenle Lahor’da hizmete girdi.

Yunus timleri ile benzer üniforma, ekipman ve motosiklet kullanan Pencap Yunus Timlerinin hizmete alınması töreni iki ülke marşlarının okunmasıyla başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'na teşekkür
Törene katılan Şahbaz Şerif, Türkiye’nin Pakistan’ın gelişimine sunduğu katkıdan övgüyle bahsederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkürlerini iletti.

Türkiye’nin İslamabad Büyükelçisi Sadık Babür Girgin ise Pakistan ile Türkiye arasındaki kardeşliğe vurgu yaparak, tarihte iki ülkenin birbiriyle olan dayanışmasını hatırlattı. Özellikle İstanbul gibi kalabalık şehirlerde Yunus timlerinin suçla mücadelede önem arz ettiğine değinen Girgin, “Pakistanlı Yunuslara” başarılar diledi.

Motosikletli timlerin Türk ve Pakistan bayraklarıyla yaptığı gösteri ve geçiş töreni izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Yunus Timlerinin Pencap’ta kurulumundan sorumlu 4. Sınıf Emniyet Müdürü Muhittin Yener de AA muhabirine yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“6 aydır Lahor’da görev yapıyorum. Aramızda 6 bin kilometre olmasına rağmen buradaki Türkiye sevgisini tarif etmek mümkün değil. Bu derece bizimle üzülen, bizimle sevinen başka bir ülkenin olacağını sanmıyorum. Bu sevgiye layık olmak için ekip olarak elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalıştık. Gerçekten de muhteşem bir tören oldu.”

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...