Gayrimenkulde dev buluşma!

Düzenleyen:
Gayrimenkulde dev buluşma!

Ekonomi Haberleri

Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Avustralya, Kanada, Çin ve Hindistan'ın da aralarında bulunduğu 59 ülkeden 1.500 yatırımcı “Cityscape Turkey” için İstanbul’a akın etti

Uluslararası gayrimenkul sektörünün en köklü ve en prestijli markalarından Cityscape'in Türkiye'deki ilk fuarı Cityscape Turkey dün açıldı. Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar başta olmak üzere aralarında Avustralya, Kanada, Çin ve Hindistan'ın da bulunduğu 59 farklı ülkeden 1.500 yatırımcı fuarda tanıtımı yapılacak gayrimenkul yatırım fırsatlarını değerlendirmek amacıyla Türkiye'ye geldi. Cityscape’in Türkiye temsilcisi İSTexpo'nun Genel Müdürü İsmail Sezen, fuarda yüzde 90'ından fazlası Türk veya Türk ortaklı olmak üzere 67 şirketin projelerinin yer aldığını belirterek, “Üç gün önce ön kayıtları kapattık. 3 bin 300'den fazla kişi kayıt yaptırmıştı. Bunun yüzde 47'sini yani bin 500'den fazlasını yabancılar oluşturuyor. Büyük bir yabancı yatırımcı ilgisi var. Birinci sırada Suudi Arabistan, ikincide Kuveyt, üçüncüde Katar, dördüncüde Birleşik Arap Emirlikleri geliyor. Ön kayıt yaptıran yabancıların ülkelerine baktığımızda 59 farklı ülke görüyoruz. Avustralya, Kanada, Amerika, İskandinav ülkeleri, Çin, Hindistan gibi şaşırtıcı ülkelerden kayıtlar var” değerlendirmesini yaptı.
PROJELER YERİNDE GÖRÜLÜYOR
Gayrimenkul sektörü için önemli platformlardan biri olan Cityscape Turkey, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenleniyor. Fuara, SeaPearl Ataköy ile katılan Kuzu Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Türk inşaat sektörü olarak her yıl yakından takip ettiğimiz ve her seferinde büyük bir ilgiyle karşılandığımız fuara bu kez ev sahipliği yapıyoruz. Kendi projemizin yanı sıra Türkiye ve İstanbul’un tanıtımı konusunda da önemli bir organizasyon olan Cityscape Turkey ile yabancı yatırımcı bu kez projeleri yerinde görme fırsatı yakalamış oldu” dedi.

METROPOL’DEN 35 MİLYON TL’LİK SATIŞ 

Emlak Konut güvencesi ile Varyap-GAP İnşaat Ortak Girişimi tarafından Ataşehir’de inşa edilen Metropol İstanbul projesinin, yaklaşık 30 bin metrakelik ticari ofislerinin satış lansmanı İstanbul’da bu yıl ilk kez düzenlenen Cityscape Türkiye Fuarı’nda yapıldı. Fuarın ilk gününde Suudi Arabistan merkezli Al-Maslak Grubu ile 35 milyon TL tutarında satış anlaşması imzalandı. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...