Sur’da hayat normalleşiyor

Düzenleyen:
Sur’da hayat  normalleşiyor

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde tarihî hanlar, kafeteryalar, restoranlar, kahvaltıcılar, çay ocakları bir bir açılmaya ve müşterilerine hizmet vermeye başladı

Diyarbakır'da 103 gün süren operasyonun ardından Sur'da, büyük mağduriyet yaşayan esnaf teröre rağmen umudunu yitirmedi. Terör saldırıları nedeniyle çok sayıda esnaf kepenk kapatmak zorunda kalırken, bazıları iş yerinden çıkarabildiği ürünleri kaldırımlarda açtığı tezgahlarda satışa sunuyor. Terör saldırılarına boyun eğmeyen esnaf, sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı Gazi Caddesi ile bazı mahalle ve sokaklarda iş yerini açtı.  
BURASI DOĞUNUN PARİS’İ
Ayakkabı satışı yapan A.E, ilçede hayatın yeniden olağan akışına dönmeye başladığını ifade ederek, “Mağdur olduk, zararımız var. Yaklaşık 4 aydır iş yerimiz kapalı kaldı. Gücümüz kalmamıştı artık. Burası Doğu'nun Paris'i, Diyarbakır'da alışverişin kalbidir. En büyük umudumuz da devletin zararlarımızı karşılayacak olmasıdır” dedi.
ESKİYE DÖNMEK İSTİYORUZ
Giyim mağazası işleten M.N.A. da, 43 yıldır ilçede esnaf olduğunu, olaylar nedeniyle bir süre iş yerini kapatmak zorunda kaldığını belirtti. Zarar ettiklerini ancak satışların artmasıyla mağduriyetlerinin sona ereceğine inandıklarını ifade eden M.N.A, “Umudumuz tarihî ilçenin yeniden eski haline dönmesidir” ifadelerini kullandı.
TURİST YÜZÜ GÖREN YOK!
Esnaf A.Ç. ise, cirolarının düştüğünü söyledi. “Çeklerimizi ödeyemiyoruz, ailemizi geçindiremeyecek duruma düştük” diyen A.Ç, şöyle konuştu: “Yerli turistler eskiden akın akın geliyordu. Şu an hiç yerli turist yok. Birçok otel kapandı. Yabancı turistin zaten artık yüzünü göremiyoruz.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...