Bu özel çok güzel

Düzenleyen:
Bu özel çok güzel

SPOR Haberleri

Rakibi önünde göz dolduran milliler Cenk Tosun'un iki golüyle kazandı. Tribünlerde taraftarlar, sahada ay-yıldızlı oyuncular teröre karşı tek vücut oldu

BURHAN CAN TERZİ

2016 Avrupa Şampiyonası'na hazırlık kapsamında İsveç'i Antalya'da ağırlayan A Milli Takımımız, rakibini devirmeyi başardı. Tribünleri dolduran binlerce seyircinin oluşturduğu harika atmosferde sahaya çıkan ay-yıldızlılar karşılaşmaya 4-3-3 formasyonunda başladı. Kenar bekler Gökhan ile Caner çizgileri çok etkin kullanırken önlerinde görev yapan Volkan Şen ve Arda'yla çok iyi uyum sağladılar. Stoperde başarılı bir performans sergileyen Mehmet Topal'ın, oyunun birinci bölgeden kurulmasını sağlaması takımımıza büyük avantaj sağladı. Ay-yıldızlılar bölüm bölüm rakibini sahasına hapsederken, İsveç de ani ataklarla kalemizde tehlike oluşturdu. 21'de Erkan Zengin'in sol kanattan yaptığı ortayı Berg kafayla Guidetti'ye indirdi. Guidetti'nin mükemmel röveşatasını kalecimiz Volkan Babacan olağanüstü şekilde kurtardı. 
Cenk Tosun sahnede
İlk yarının ikinci bölümünde baskısını daha da artıran Türkiye, 32'de tribünleri coşturdu. Ozan'ın kafayla ceza sahasına doğru indirdiği topta, savunmada oluşan derinlikten yararlanan Cenk Tosun kaleciyle karşı karşıya kaldı. Sekerek giden topa harika bir vuruş yapan golcümüz ay-yıldızlıları öne geçirdi: 1-0. Fiziki açıdan çok güçlü olan İsveç takımı özellikle yan toplarda etkili olurken, Volkan Babacan ilk yarıda kalesinde gole izin vermedi. 
7 dakika sonra cevap verdik
İkinci yarıya da hızlı giren Türkiye, 50 ve 57'de Volkan Şen'le ikinci gole çok yaklaştı. Ancak 60'tan sonra kırmızı-beyazlılar oyundan bir anda düştü. Bu süreçte milliler baskı yedi ve İsveç üst üste pozisyonlar yakaladı. 74'te Larsson'un kullandığı serbest vuruşta Emir Kujovic, topu kafayla arka direkteki Granqvist'e indirdi. Müsait pozisyondaki tecrübeli oyuncu da topu filelerimize yolladı: 1-1. Yediği golle uykudan uyanan Fatih Terim'in öğrencileri 7 dakika sonra tekrar öne geçti. Sağ tarafta duran topun başına geçen Selçuk'un ortasına iyi yükselen Cenk Tosun kendisinin ve A Milli Takım'ın ikinci golünü kaydetti: 2-1. Kalan bölümde hata yapmayan ay-yıldızlılar maçtan galibiyetle ayrıldı. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...