Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Öğrencilerimize 'şehir kültürü' dersi vereceğiz'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Öğrencilerimize 'şehir kültürü' dersi vereceğiz'

EĞİTİM Haberleri  / AA

Milli Eğitim Bakanı Avcı, "Önümüzdeki yıldan itibaren okullarımızda seçmeli 'şehir kültürü' dersleri vermeye başlıyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, gelecek yıldan itibaren okullarda seçmeli olarak "şehir kültürü" dersleri vermeye başlayacaklarını bildirdi.

Avcı, Mardin Eğitim Vakfı (MARSEV) tarafından düzenlenen Mardin Artuklu Üniversitesi tanıtım programında yaptığı konuşmada, bu üniversitenin fark oluşturan çalışmalar yaptığını anlattı.

"Yaşayan Diller Enstitüsü ile beraber Arap, Kürt, Süryani dilleri üzerine verilen lisans eğitimleri, Artuklu Üniversitesinin yeni Türkiye anlayışına uygun atılımlarıdır." ifadesini kullanan Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milli Eğitim olarak, eğitim sistemimizde, öğrencilere şehirlerin kültürel ve tarihi zenginliklerini tanıtma konusunda zaafımız olduğunu görerek, önümüzdeki yıldan itibaren okullarımızda seçmeli 'şehir kültürü' dersleri vermeye başlıyoruz. Mardin'in böyle bir ders için ne büyük bir potansiyel taşıdığını, böyle bir dersi koymakla ne iyi ettiğimizi ve Mardin'in bunun nasıl hakkını vereceğini görüntüleri (Mardin tanıtım filmi) izlerken bir kere daha gördüm."

MEB olarak küçük bir müjde vermek istediğini dile getiren Avcı, şöyle konuştu:

"Özellikle yaşayan diller enstitüsünden mezun olan ve Kürtçe, Zazaki öğretmenliği eğitimi almış olan öğrencilere kadro vermeye başlamıştık, bu yıl da verdik. Şimdi göreve başlamayan, müracaat etmeyen öğretmen adaylarından elimizde 25 kadro vardı. 25 kadroyu da inşallah yine bugünlerde Mardin Artuklu Üniversitesi mezunları başta olmak üzere, bu bölümlerden mezun olanlara yönelik bir kadro olarak sunduk."
Yeni fakülte kuruluyor

Mardin Artuklu Üniversitesi Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ise ağırlıklı olarak sosyal bilimler alanında tüm Ortadoğuya hitap eden uluslararası bir üniversite olmak için gayret gösterdiklerini ifade etti.

Yaşayan Diller Enstitüsü bünyesinde Arapça, Süryanice ve Kürtçe dillerinde eğitimler verdiklerini hatırlatan Ağırakça, üniversite senatosunda Türkiye'de ilk olacak şekilde Diller ve Medeniyetler Fakültesi adıyla yeni bir fakülte açacaklarını bildirdi. Fakültede 8 ayrı dilin okutulduğu, bunun yanı sıra Arapça, İngilizce, Süryanice, Kürtçe, Farsça, İbranice, Ermenice gibi dillerin okutulacağını ve Dışişleri Bakanlığına eleman yetiştirmek amacıyla gayret göstereceklerini söyledi.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...