Bu nasıl devlet sanatçısı

Düzenleyen:
Bu nasıl devlet sanatçısı

MAGAZİN Haberleri

Twitter’dan, “iktidarı ayakta tutmak için ölene şehit değil ... yoluna giden niyazi’ denir’ paylaşımı yapan Tuncer Yığcı hakkında soruşturma açıldı.

Damla Peker ANKARA
Her gün gelen şehit haberleriyle Türkiye’nin yüreği yanarken, Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncusu Tuncer Yığcı’nın, sosyal medya üzerinden attığı çirkin twett tepki topladı. Yığcı’nın hesabından ‘iktidarı ayakta tutmak için ölene şehit değil … yoluna giden niyazi’ denir’ paylaşımı üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı Yığcı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık, Yığcı hakkında soruşturma başlattı. Yığcı’ya “Türk milletini, devletin yargı ve resmi organlarını, dinî değerleri, şehitleri alenen aşağılamak, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçları yöneltildi. Oyuncu Tuncer Yığcı hakkında daha önceden de Facebook hesabından yazdığı yazı sebebiyle, ‘TSK’yı Devlet Tiyatrosu’na karşı kışkırtmak” suçundan soruşturma başlatılmıştı. 

Bu nasıl devlet sanatçısı

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...