Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstinaf mahkemelerine 1034 atama yapıldı

Düzenleyen:
İstinaf mahkemelerine  1034 atama yapıldı

Ekonomi Haberleri

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Dairesi, yerel mahkemeler ile Yargıtay arasında tampon görevi yapacak olan istinaf mahkemelerinin yani Bölge İdare Mahkemelerinin (BAM) kararnamesini dün açıkladı.

Ebru Karatosun ANKARA
1034 kişiyi kapsayan kararnameyle Ankara, Antalya, Erzurum, İstanbul, Gaziantep, İzmir ve Samsun'da faaliyete geçecek BAM'larda görev yapacak hakim ve savcılar belirlendi. HSYK kaynakları, kararnamenin kıdem ve tecrübe esasına dayandığını ifade etti. 
Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlığı'na Ankara Adliyesi Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Aksan getirildi. Terör ve örgütlü suçlara bakan Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Musa Yeşil ile 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Karamanoğlu Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığı'na görevlendirildi. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu'nda görevli Selda Binboğa Kurtuluş ile HSYK Başmüfettişi Cengiz Ünsal Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Savcılığı'na görevlendirilen isimlerden oldu.
Kararnameyle, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlığı'na da İstanbul Anadolu Adliyesi Adalet Komisyon Başkanı Hayri Kaynar getirildi. Daire Başkanı olarak görevlendirilen isimlerin arasında Balyoz davasının yeniden yargılamasının yapıldığı ve tüm sanıklar hakkında beraat kararı verildiği Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Başkanı Özlem Karaçam da bulunuyor. 25 Aralık darbe girişiminde imzası bulunan isimlerden Süleyman Karaçöl'ün üyelerin aksine tutuklanması yönünde görüş bildiren Bakırköy Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Ferşat Aydın ile İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Ahmet Korkusuz, Küçükçekmece Başsavcı Vekili Hasan Dicle de İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nde daire başkanı olarak yetkilendirildi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...