Musul'u kurtarma operasyonunda üçüncü gün

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Musul'u kurtarma operasyonunda üçüncü gün

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak ordusunun Musul kentini terör örgütü DAEŞ'ten geri almak için başlattığı operasyonun üçüncü gününde beklenen düzeyde ilerleme sağlanamadığı belirtildi.

Irak güçleri, Musul'un güneyindeki Mahmur ilçesinden başlattığı harekatta şu ana kadar sadece Kudile ve Kermerdi köylerini geri alabildi. Yaklaşık üç gündür kuşatma altında tutulan Nesir köyü etrafında ise çatışmalar devam ediyor. Irak ordusundan bazı askerlerin buradaki çatışmalarda yaralandığı ve zırhlı araçlarının zarar gördüğü kaydedildi.

Terör örgütü DAEŞ, saldırıya geçen Irak ordusu ve onlara destek veren Peşmerge güçlerine havan topu ve katyuşa füzeleriyle karşılık veriyor.

ABD tarafından temin edilen silahlarla çatışan Irak askerlerine uluslararası koalisyon güçlerine bağlı savaş uçakları da zaman zaman havadan destek sağlıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...