'Pakistan'ın üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Pakistan'ın üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz'

DÜNYA Haberleri  / AA

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, "(İran-Pakistan doğal gaz boru hattının inşası) Şimdi sınırlamalar kalktı. Dolayısıyla Pakistan'ın üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, resmi ziyaret için geldiği başkent İslamabad'da basın toplantısı düzenledi.

İran'ın Pakistan'ın enerji ihtiyacını karşılayabileceğini söyleyen Ruhani, ülkesinin Pakistan sınırına kadar boru hattı inşa ettiğini söyledi. Pakistan'a elektrik aktarımını ilk planda 1000 MW'a çıkartmayı hedeflediklerini kaydeden Ruhani, iki ülke limanları arasında da karadan ve denizden bağlantı sağlanmasını arzu ettiklerini ifade etti.

İran-Pakistan doğal gaz boru hattı konusunda İran'ın üzerine düşeni yaptığını belirten Ruhani, Pakistan hükümetinin ise İran üzerindeki sınırlamalardan dolayı henüz kendi payına düşen kısmı inşa edemediğini kaydederek, "Şimdi ise sınırlamalar kalktı. Dolayısıyla Pakistan'ın da üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz." diye konuştu.

İran ile Pakistan arasındaki ilişkilerin Hindistan'a etkilerine ilişkin soruya ise Ruhani, "Ne zaman Pakistan ile yakınlaşsak bazı insanlar spekülasyonlar üretiyor. Bölgedeki sorunlar savaşla çözülmez. İran'ın nükleer programı bölge ülkelerince örnek alınabilir. Biz barışçıl nükleeri başardık, bölge ülkeleri de yapabilir." dedi.

Ruhani, Tahran ve Riyad arasında yaşanan gerginliğe dair soruya verdiği yanıtta, "Müslüman dünyasında istikrara ihtiyacımız var. Bu ancak kalıcı barış ile sağlanabilir. Bu gerginliğin sonlanması için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Afganistan'daki barışın sürecine ilişkin soruya ise Ruhani, "İran, Pakistan ve Afganistan arasında üçlü görüşmeler başlatılabilir. Afganistan'da barışın tesisi için çaba sarf edeceğiz. Biz kendi üzerimize düşeni yapmaya hazırız." şeklinde yanıt verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...