Dünyaca ünlü yıldızlar Antalya EXPO için geliyor

Düzenleyen:
Dünyaca ünlü yıldızlar Antalya EXPO için geliyor

Ekonomi Haberleri

Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı "Expo 2016 Antalya", Jennifer Lopez, Selena Gomez, Sting'in yanı sıra Türkiye'den de 25 sanatçının konserine sahne olacak

Antalya, 23 Nisan- 23 Kasım tarihleri arasında Türkiye'nin ilk defa düzenleyeceği Expo'ya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 'Çocuk ve Çiçek' temalı botanik dalında düzenlenecek Expo 2016  Antalya'nın 6 aylık sergi sürecinde yerli ve yabancı birçok ünlü yıldız kente gelecek. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Jennifer Lopez, Sting, Selena Gomez, Deep Purple gibi star ve gruplarla görüşmelerin yapıldığını ve gelişlerinin yüzde 99 oranında tamam olduğunu belirtti. Çetin, Tarkan, Ajda Pekkan, Kenan Doğulu, Murat Boz, Nilüfer gibi isimlerin de aralarında olduğu 25'e yakın sanatçının de "Expo" süresince konser vereceğini kaydetti. Hangi sanatçının hangi tarihte konser vereceği yönünde çalışmaların sürdüğünü ve bu konuda henüz bir netlik oluşmadığını dile getiren Davut Çetin, dünyaca ünlü isimlerin konser etkinliklerinin uluslararası alandaki tanıtım ve duyuruları iyi yapılabildiği takdirde, turizme önemli katkı sağlanabileceğini kaydetti. 

EN BÜYÜK ÜÇÜNCÜ ORGANİZASYON
Dünyada ilk defa 1881'de Paris'te düzenlenen ve Eyfel Kulesi'nin de yapım nedeni olan Expo, dünya futbol şampiyonası ve olimpiyatlardan sonra dünyanın en büyük üçüncü organizasyonu kabul ediliyor. Türkiye'de bir dönem İzmir'in 2015 adayı olduğu ancak kazanamadığı Expo'nun A1 kategorisini Türkiye'ye getiren Antalya'nın Aksu ilçesinde 1120 dekar alanda sergi alanı oluşturuldu. 40’ın üzerinde ülkenin kendi coğrafyalarına ait bitkilerden oluşan ülke bahçeleri kuracağı Expo 2016 Antalya alanında ve kentte 6 aylık sürede 20 bin civarında küçüklü büyüklü etkinlik düzenlenecek. 
Dünyaca ünlü yıldızlar Antalya EXPO için geliyor
6 ay boyunca ziyaret edilebilecek olan EXPO’da her ülke kendi bahçe kültürünü sergileyecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...