Dokunmanın kapsamı genişliyor

Düzenleyen:
Dokunmanın kapsamı genişliyor

POLİTİKA Haberleri

Yeni teklif, Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı’nda bekleyen dosyaları da içerecek. Muhalefetin itiraz için bir bahanesi kalmayacak

Yücel Kayaoğlu ANKARA - AK Parti, mecliste bekleyen tüm dokunulmazlıkların kaldırılması teklifinin kapsamını genişletiyor.  Haklarında dokunulmazlıklarının kaldırılması fezlekesi düzenlenen milletvekilleri ile ilgili Anayasa değişikliği teklifinin bu hafta TBMM’ye gelmesi bekleniyor. AK Parti’nin, muhalefete götürdüğü teklifte değişikliğin mecliste bekleyen dosyaları içermesi öngörülüyordu. Ancak bir adım daha ileriye gidilerek, değişiklik teklifi; meclisin yanı sıra Adalet Bakanlığı ve Başbakanlıkta bekleyen dosyaları da kapsayacak şekilde genişletilecek. Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Mustafa Şentop, Anayasa’ya eklenecek geçici madde düzenlemesinin sadece Meclis’e sunulan dokunulmazlık dosyalarını kapsadığını hatırlatarak, “Biz onu Başbakanlık ya da Adalet Bakanlığı’na sevk edilenleri de kapsayacak şekilde değiştirmeliyiz.  Yasanın yürürlüğe girdiği tarihe kadar gelen dosyalar için dokunulmazlığın kaldırılacağı yönünde düzenleme yapabiliriz” dedi. Şentop, kapsamın genişletilmesi ile muhalefetin “AK Partililerin dosyaları Başbakanlıkta, Adalet Bakanlığı’nda bekletiliyor’ gibi bir bahaneyi de ileri süremeyeceğine dikkat çekerek, “AK Parti’nin bu çıkışı ile muhalefet panikledi. Onların bütün ümitleri ‘AK Parti’nin dosyalarında kimler var, neler vardır. Saklıyorlar’ diyebilmekti” şeklinde konuştu.  

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...