Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'KADEM kadın konusundaki ezberlere kendini mahkum etmedi'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'KADEM kadın konusundaki ezberlere kendini mahkum etmedi'

GÜNDEM Haberleri  / AA

KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan, "KADEM, kadın konusundaki ezberlere kendini mahkum etmedi. Kadın meselesini önce insani bir mesele olarak konumlandırdı ve kadim öğretinin unuttuğumuz ilkesini topluma yeniden hatırlattı." dedi.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan, KADEM 2. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, KADEM'in kadın konusundaki ezberlere kendini mahkum etmediğini belirterek, "Kadın meselesini önce insani bir mesele olarak konumlandırdı ve kadim öğretinin unuttuğumuz ilkesini topluma yeniden hatırlattı." dedi.

Erdoğan, 2013'te bir dernek kurmak için yola çıktıklarında bir avuç insan ve güzel hayallerden ibaret olduklarını ifade ederek, bugün 3 yıla nice işler sığdıran bir hakikat olduklarını söyledi. 

"KADEM üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdi"
"KADEM sadece bir fikir ve teori üreten bir dernek olmadı" diyen Sümeyye Erdoğan, "Aynı zamanda pratik hayatın sorunlarına da eğildi. Hayata, insana dokundu. İç acıtan sorunların yakıcılığı karşısında elini çekmedi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdi" şeklinde konuştu.

Sümeyye Erdoğan, "Yürüdüğümüz yolda bir anlık bir umutsuzluğa, tereddütte ve gevşekliğe yer olmamalı. Zira tüm bu küresel güç odakları son 10 yılda güçlenen Türkiye'nin ilerlemesini sabote etmek üzere pusuda bekliyorlar. Biz buna asla izin vermemeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, bu mücadelede STK'ların Türkiye'nin demokratikleşmesine desteğini artırması gerektiğini dile getirerek, Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı her sorun için verilebilecek katkının en üst seviyede sunulmasının büyük önem taşıdığını kaydetti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...