Ürdün'le 10 anlaşma imzalayan Davutoğlu: Bizi biz anlarız

Düzenleyen:
Ürdün'le 10 anlaşma imzalayan Davutoğlu: Bizi biz anlarız

POLİTİKA Haberleri

Suriye krizinden ek çok Türkiye ve Ürdün’ün etkilendiğini hatırlatan Başbakan, “DAEŞ ve YPG/PKK, sadece ülkelerimize değil bölgemizin istikrarına da saldırıyor” dedi

İSMAİL KAPAN AMMAN

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ürdün’e tarihi bir ziyaret gerçekleştirdi. Davutoğlu, mevkiidaşı Abdullah en-Nusur tarafından resmi törenle karşılandı. Tören kıtasını selamlayan Davutoğlu ve Ensour, daha sonra heyetler arası görüşmeye geçti. Türk heyetinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan da yer aldı.  Görüşmede imzalanan 10 anlaşma; çalışma, sosyal güvenlik, istihdam, sanayi, ticaret politikaları, karşılıklı yatırım teşviki, ormancılık, hava ulaşımı, Hicaz Demiryolu İstasyonu restorasyonu ve müze yapımı, Türkoloji, haber ajansları alanlarında iş birliğini kapsıyor. Davutoğlu, Türkiye ile Ürdün’ün Suriye kriziyle ilgili benzer zorluklar yaşadığını hatırlatarak, “Bizler Irak ve Suriye’ye komşu iki kritik ülkeyiz. Kuzeye giden sığınmacılar Türkiye’ye, güneye gidenler Ürdün’e doğru hareket ediyor. Suriye’nin istikrarı, bizler için giderek daha da önemli oluyor. Ateşkesi destekliyoruz. Rejim güçlerinin ve DAEŞ, YPG/PKK gibi terör örgütlerinin vahşeti, sadece bizim ülkelerimize değil aynı zamanda bölgenin istikrarına saldırıyor. Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunduğunu görmek istiyoruz” dedi. Başbakan, El-Hüseyniye Sarayı’nda ise Kral Abdullah’la görüştü. Davutoğlu, TİKA’nın Amman Program Koordinatörlüğü Ofisi’nin açılışını da gerçekleştirdi. 

Ürdün'le 10 anlaşma imzalayan Davutoğlu: Bizi biz anlarız

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...