Almanlarda 'terör' korkusu zirveye çıktı

Düzenleyen:
Almanlarda 'terör' korkusu zirveye çıktı

DÜNYA Haberleri

Paris'in ardından Brüksel'de de terör saldırısı olması, Almanları paniğe sevk etti. Almanların çoğu 2016 yılı içerisinde ülkede terör saldırısı olacağını düşünüyor.

Paris'in ardından AB'nin başkenti Brüksel'de de terör saldırısı olması, Almanları iyiden iyiye endişelendirmeye başladı.

YIL İÇERİSİNDE SALDIRI BEKLENİYOR

Emnid araştırma şirketi tarafından yapılan bir kamuoyu yoklamasına göre, Almanların yüzde 56'sı bu yıl içerisinde Almanya'da da terör saldırısı olacağı görüşünde. Katılımcıların yüzde 38'i ise terör saldırısı beklemiyor.

KORKMUYORUZ DİYENLER ÇOĞUNLUKTA

Araştırmaya katılanların yüzde 42'si terör saldırısı ihtimalinden korktuklarını söylerken; yüzde 56'sı terörden korkmadıklarını ve günlük yaşantılarını bugüne kadar olduğu gibi sürdüreceklerini belirtiyor.

POLİTİKACILARIN ÇAĞRISI GEREKSİZ

Almanların yüzde 36'sı politikacıların çağrılarını da gereksiz görüyor ve politikacıların çağrılarıyla kendi davranışlarını değiştirmeyeceklerini ifade ediyor. Katılımcıların yüzde 25'i politikacıların çağrılarına öfkelenirken, yüzde 40'ı ise uyarıları gerekli görüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...