Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'de yeni dönem başlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: HÜRRİYET
Türkiye'de yeni dönem başlıyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / HÜRRİYET

Türkiye 1 Nisan'dan itibaren 4.5G teknolojisiyle cepten internete girmeye başlayacak. Operatörler de tüm hazırlıklarını tamamladı.

GSM operatörleri tarafından 1 Nisan itibarıyla abonelerin kullanımına sunulacak olan 4,5G teknolojisi ile mobil data iletişiminde hız rekorları kıracak.

4.5G  NEDİR?

3G'den sonra gelen 4.5G, dördüncü nesil kablosuz iletişim ağlarına genel adıdır. Ülkemizde daha gelişmiş bir sürümünün kullanılacak olması sebebiyle  4.5G olarak isimlendiriliyor.  4.5G'nin özellikle video seyredenler, cep telefonu ile laptopunu internete bağlayanlar için büyük bir fayda sağlaması bekleniyor.

4.5G TEKNOLOJİSİNİN AVANTAJLARI

150 kadar ülkenin geçtiği 4.5G teknolojisinin akıllı cihazların veri indirme hızında gözle görülür bir değişiklik oluşturması bekleniyor. 4.5G teknolojisinin kapsama alanı sorunu olmak üzere bazı sıkıntılara çare olması bekleniyor. 4.5G'in bir önceki adımı olan 3G'li bir cihazda kullanıcılar ortalama 10 saniyede müzik indirebilirken, 4.5G teknolojisinde bu süre 10 kat azalarak bir saniyeye düşüyor. Örneğin; 3G'ye sahip bir cihazla oyun yüklemek ortalama 3 dakika sürerken, bu süre 4.5G'de 25 saniyeye düşüyor. Müzik ve oyunların yanı sıra film indirim sürelerinde de ciddi bir azalma olmasın bekleniyor. HD video izlemek için gereken bekleme süresi 3G'de 1.5 dakika iken, 4.5G ise bu süreyi 30 saniyeye düşürüyor.

4,5G İNFOGRAFİK
Türkiye'de yeni dönem başlıyor
Türkiye'de yeni dönem başlıyor

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: HÜRRİYET
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...