Bitmesin bu seri

Düzenleyen:
Bitmesin bu seri

SPOR Haberleri

2015'te yakaladığı müthiş çıkışla eleme gruplarından 'en iyi üçüncü' kontenjanından Fransa biletini cebine koyan Milli Takım, Avusturya ile deplasmanda karşılaşacak.

2015'te yakaladığı müthiş çıkışla eleme gruplarından 'en iyi üçüncü' kontenjanından Fransa biletini cebine koyan Milli Takım, Avusturya ile deplasmanda karşılaşacak. Başkent Viyana'daki Ernst Happel Stadı'nda 21.30'da başlayacak müsabakayı Polonyalı hakem Pawel Gil yönetecek. EURO 2016 hazırlıkları çerçevesinde Antalya'da oynanan maçta İsveç'i 2-1'le geçip yenilmezlik serisini 12 maça çıkaran milliler, Avusturya karşısında da bunu sürdürmek istiyor. Brezilya karşısında 12 Kasım 2014'te İstanbul'daki özel maçta 4-0 mağlup olan ay-yıldızlı ekip, bu müsabakanın ardından yaptığı 12 maçın 9'unu kazandı, 3'ünde berabere kaldı, rakiplerine boyun eğmedi. Milli Takım 5 maç daha yenilmezse, 16 maçlık rekorunu kırmış olacak. 

Bitmesin bu seri

TAKTİK PROVA YAPTILAR
A Milli Futbol Takımı, Avusturya ile oynayacağı özel maçın hazırlıklarını Ernst-Happel Stadyumu'ndaki idmanıyla tamamladı. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetimindeki antrenman ısınma koşuları ile başladı. Açma-germe hareketleri ile devam eden idman pas çalışması ve taktik prova ile sona erdi. 

FATİH TERİM BAŞARI İÇİN, 'İNSAN AÇ OLMALI' DEDİ VE EKLEDİ: EN AÇ BENİM!

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim dün Avusturya maçına yönelik bir basın toplantısı düzenlediyse de gündeminde daha yoğunluklu olarak EURO 2016 vardı. Önce bugün karşılaşacağımız Avusturya'nın çok iyi bir takım olduğuna vurgu yapan başarılı çalıştırıcı, "Turnuvaya kadar mümkün olduğu kadar güçlü ekiplerle hazırlık maçları oynamak istiyoruz. Avusturya da Rusya'nın, İsveç'in olduğu gruptan birincilikle çıkmış bir ekip" sözlerini kullanırken turnuvadaki rakiplerimiz için, "Hırvatistan'ın orta sahası Real Madrid ve Barcelona, ilerisi de Juventus ve Inter. İspanya dünya yıldızlarını barındıran müthiş bir takım. Çekler yükselen değer. Böyle güçlü ekiplerin olduğu bir gruptayız. Bu grubu aşarsak gerisi daha eğlenceli gelir" tespitinde bulundu. 
Türkler devler sahnesinde!
"Avusturya basınından, 'Türkiye'nin devler sahnesine geri dönüşü' cümlesini duymak bizim için sevindirici. Umuyorum ki EURO 2008'deki başarımızı tekrar eder, hatta üzerine de koyabiliriz. Türkiye'nin Fransa'da olması bile bir başarı öyküsüdür. EURO 2016'da iyi oynayıp netice alamazsanız bir sonraki aşamaya gidemezsiniz. Sıradan olmanın faydası yok. Mümkünse sıra dışı olmak lazım. Ben de oyuncularımdan bunu bekliyorum" mesajı veren Terim, "Umarım temmuzda güzel bir final yaparız. Üç kaleci artı 20 oyuncu gideceğiz. Gönlüm istiyor ki kimse kırılmasın, herkesi götüreyim. En adaletli kararı vermeye çalışacağız. Samimi söylüyorum ki şu an 20+3'ü belirlemedim. Bunun 13-15 kişisi bellidir diyebilirim ama geri kalanı için şimdiden bir şey söylemem imkansız. Bilhassa orta sahada oyunun her iki tarafını iyi oynayan oyunculara ihtiyacımız var" dedi.
Yenilmekten korkmuyoruz
Fatih Hoca, "Takım olamazsanız başarı da gelmez. O yüzden herkesin bunu hissetmesi gerekiyor. Bizi bir arada tutan değerler çok önemli. Elbette ufak tefek problemler oluyor ama sevgi çemberi içinde bunlar kayboluyor. İnsan aç olmalı. Aç olmazsa olmaz. O zaman benim burada işim olmazdı. Benim yeterince başarım var ama en aç benim. O yüzden herkes aç olacak. Başarı başka türlü gelmez. Bunu avantaj olarak kullanacağız" vurgusu yaparken, "Biz hiçbir maçta yenilmekten korkmuyoruz. Felsefemizi de değiştirmiyoruz. Yaptığımız iyi şeyleri tavana vurdurup, kötüyü de iyiye çekip farklı bir seviyeye gelmek istiyoruz" şeklinde konuştu. 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...