Suriye halkı geçici ateşkesin ardından hayata tutunmaya çalışıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suriye halkı geçici ateşkesin ardından hayata tutunmaya çalışıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriyeliler, 27 Şubat'ta yürürlüğe giren kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasından faydalanarak iç savaşın yaralarını sarmaya çalışıyor.

Anlaşmanın yaklaşık bir ay önce yürürlüğe girmesinin ardından, Suriye'nin güneyindeki Dera kentinin Busr el Harir beldesinde halk uzun süredir kapalı olan atölye, iş yerleri ve dükkanlarını açmaya başladı.

Yaklaşık 3 yıldır muhaliflerin kontrolündeki Busr el Harir'de demircilik yapan Ebu Abdu, AA muhabirine atölyesini tekrar açtığını anlattı.

Ebu Abdu, geçici ateşkes ile birlikte, devrimin başladığı kent olan Dera'nın doğusunda bulunan beldeye yönelik rejim saldırılarının azaldığını kaydetti.

Bölgede kendisinden başka demircilik yapan bulunmadığını ifade eden Ebu Abdu, "Ateşkesten sonra bölgede bir canlanma oldu. Halk iş yerlerini açmaya alışveriş yapmaya başladı." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...