Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye, Avrupa'ya damga vurmaya hazırlanıyor

Düzenleyen:
Türkiye, Avrupa'ya damga vurmaya hazırlanıyor

SPOR Haberleri

Türkiye, 2016 ve 2020'de aday olduğu ancak elinden kaçırdığı Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO) ev sahipliğinde bu kez turnayı gözünden vurmak için harekete geçti.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), EURO 2024'ü almak için adaylık dosyası ön çalışmalarına başladığı öğrenildi. 2016 ev sahipliği 1 oyla Fransa'ya kaptırılmış, Platini'nin söz verdiği 2020'den ise Fransız futbol adamının şampiyonayı tüm Avrupa'ya yayma planı sonrası TFF tarafından vazgeçilmişti.

YENİ STATLAR EN BÜYÜK KOZ

Yapımı süren 28 yeni stadyumdan kriterlere uyan 13'ünün gelecek yıl sonuna dek devreye girmesiyle Türkiye, UEFA'nın karşısına tüm statları hazır, çok güçlü bir dosyayla çıkacak. İstanbul Olimpiyat Stadı'nda finali düşünülen dev organizasyonda Ülker Stadı, TT Arena ve Vodafone Arena'dan ikisi ile Eskişehir, Antalya, Ankara, Kayseri, Konya, Trabzon, Samsun, Bursa, Mersin'de inşa edilen yeni statlar da kullanılabilecek.

KARAR 2018'DE VERİLECEK

Yarışta Türkiye'nin en dişli rakibi ise Almanya olacak. Adaylık dosyası 2017'de sunulacak, karar 2018'de açıklanacak.

EURO 2020 13 KENTTE

Tamamına ev sahipliği yapamayacağımız için çekildiğimiz EURO 2020, UEFA'nın 60. yılı şerefine Avrupa'nın 13 farklı şehrinde organize edilecek. Gruplar ve 2. tur maçlarına Kopenhag, Bükreş, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Budapeşte, Grimbergen, Glasgow; çeyrek finallere Münih, Bakü, St.Petersburg ve Roma ev sahipliği yapacak. Yarı final ve final maçları ise Londra'daki ünlü Wembley Stadı'nda oynanacak. Kaynak: Habertürk

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...