Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Umuda yolculuk' hız kesti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Umuda yolculuk' hız kesti

DÜNYA Haberleri  / AA

Daha iyi bir yaşam ümidiyle Avrupa'ya gitmek isteyen göçmenlerin umuda yolculukları, Türkiye ile AB arasında imzalanan Geri Kabul Anlaşması'nın yürürlüğe girdiği 20 Mart'tan sonra hız kesti.

Ülkelerindeki iç savaş, ekonomik ve siyasi belirsizlikler nedeniyle vatanlarını terk ederek Avrupa'ya geçmek isteyen göçmenlerin umuda yolculukları devam etse de son günlerde azaldı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Avrupa'ya geçen yıl 800 binin üzerinde göçmen geçerken, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri 91 bin 611 kaçak göçmen yakaladı.

Sahil Güvenlik unsurları, 2016'nın ocak ayında 5 bin 506, şubat ayında 8 bin 739 göçmen yakalarken, kaçakların sayısı mart ayının 20'sine kadar 22 bine ulaştı.

İki günde 2 bin göçmen yakalandı
Yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçen göçmenlerin 20 Mart itibarıyla Türkiye'ye iade edilmesini içeren anlaşmanın 18 Mart'ta imzalanmasından sonra Ege Denizi'ndeki göç hareketliliği arttı. Ege Denizi'nde 18-19 Mart'ta yaklaşık 2 bin göçmen yakalandı.

Umuda yolculuk ilk kez düşüş gösterdi
Anlaşmanın 20 Mart'ta yürürlüğe girmesinin ardından ise umuda yolculuk hız kesti.

Ege Denizi'de 20 Mart'ta 31, 21 Mart'ta 233, 22 Mart'ta 61, 25 Mart'ta 41, 27 Mart'ta 429 olmak üzere 795 kaçak göçmen yakalandı. Mart ayında bugüne kadar yakalanan göçmen sayısı ise 7 bin 842 oldu.

Önceki aya göre sürekli artış gösteren göçmen sayısı, Mart 2016'da ilk kez bir önceki ayın gerisinde kaldı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...