Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yunanistan 47 milyon euro istiyor

- Güncelleme:
Yunanistan 47 milyon euro istiyor

TÜRKİYE Haberleri

Yunan belediyeleri, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın sarf ettiği iddia edilen "Orman misillemesi" sözlerini "delil" göstererek, Türkiye'den 47 milyon euro tazminat istemeye hazırlanıyor.

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın kuzeyindeki Pendeli Belediyesi Türkiye'den 46 milyon 587 bin 500 euro tazminat istemeye karar verdi. nbsp;Rodos Adası Belediyesi'nin de önümüzdeki günlerde Türkiye'ye karşı yasal atak başlatacağı belirtildi.
Yunanistan'ın batısındaki Ilia bölgesi ve Zaharo Belediyesi de geçen hafta Türkiye'ye suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı. nbsp;Milliyet'in haberine göre, nbsp;Yılmaz, geçtiğimiz ay bir gazeteye verdiği demeçte, Susurluk raporuna ilişkin olarak, "Devlet sırrı dışındaki tüm bilgiler raporda var. Devlet sırrı olanlar Azerbaycan'da darbe girişimi, Yunanistan'a orman misillemesi gibi konular" ifadesini kullanmıştı. nbsp;Yılmaz, Yunanistan'dan gelen tepkiler üzerine sözlerine açıklık getirmiş ve yanlış anlaşıldığını belirterek, "Yunanistan'daki değil Türkiye'deki yangınları kastettiğini" söylemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...