Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Belgesiz çalıştırana 500 lira CEZA

Düzenleyen:
Belgesiz çalıştırana 500 lira CEZA

Ekonomi Haberleri

İnşaat, otomotiv, enerji ve metal sektöründe belirlenen 40 meslekte belgesiz işçi çalıştıran işyerlerinde, işveren veya işveren vekiline kişi başı 500 lira ceza kesilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yayımlanan “Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğe gore; aralarında inşaat boyacısı, sıvacı, duvarcı, betonarme demircisi ve çelik kaynakçısının da olduğu meslekler, 26 Mayıs'tan sonra “Mesleki Yeterlilik Belgesi” bulunmadan yapılamayacak. Söz konusu tarihten sonra inşaat, otomotiv, enerji ve metal sektöründe belirlenen 40 meslekte belgesiz işçi çalıştıran işyerlerinde, işveren veya işveren vekiline kişi başı 500 lira ceza kesilecek. Belge zorunluluğu kapsamında yer alan meslekleri icra eden kişilerin, Yeterlilik Belgesi almak için Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarına başvurması gerekiyor. MYK tarafından şimdiye kadar 624 mesleğin standardı belirlenirken, toplam 48 bin 278 mesleki yeterlilik belgesi verildi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...