Akıllanmayan Fransızlar teröristlere kucak açtı!

Düzenleyen:
Akıllanmayan Fransızlar teröristlere kucak açtı!

DÜNYA Haberleri

Son yıllarda terör eylemleriyle sarsılan Fransa’da Hollande yönetimi, terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’ye Paris’te temsilcilik açılmasına izin verdi

Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’ye Avrupa ülkelerinden birinden daha destek geldi. Avrupa Birliği’nin (AB) Almanya ile birlikte kurucuları arasında yer alan Fransa, böylece Türkiye’ye yönelik, “Terörizmle mücadelede sizinle birlikteyiz” sözlerinin de yalan olduğunu ve ne kadar iki yüzlü davrandığını bir defa daha ispatladı. Ülkesinde günlerdir protestolar sebebiyle terör olayları yaşayan, polis arabaları yakılıp dükkanlar ateşe verilen ve olağanüstü hâlin iki ay daha uzatıldığı Fransa’daki olaylardan akıllanmayan Cumhurbaşkanı François Hollande, PKK’ya kucak açarak Türkiye “düşmanlığını” ortaya koydu. Daha kısa süre terör örgütü DAEŞ’in bombalarla yıktığı ve onlarca insanı öldürdüğü Paris’te, yine bir kanlı terör örgütü olan PYD’ye temsilcilik açma izni verilmesi bu ülkedeki Türklerin büyük tepkisini çekti. Açılışı dün akşam gerçekleştirilen Rojova temsilciliğinin tabelalarında bölücü terör örgütünün renkleri kullanıldı. Bazı Fransız yetkililerin de bu açılışa katıldıkları görüldü. Rusya, Almanya, İsveç, Çek Cumhuriyeti’den sonra Fransa’nın başkenti Paris’te faaliye geçen Rojava temsilciliğinin, terör örgütü taraftarlarının buluşma noktası olacağı bildirildi. Açılış sırasında yapılan konuşmalarda Türkiye aleyhtarı sloganların atıldığı görüldü. Fransız polisinin açılış sırasınnda çevrede yoğun güvenlik tedbirleri alması dikkat çekti. Bina çevresinde protesto gösterilerinde bulunmak isteyen Türklere ise izin verilmedi ve bölgeden uzaklaştırıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...