HDP’ye Sur tokadı

Düzenleyen:
HDP’ye Sur tokadı

GÜNDEM Haberleri

Sur’da, HDP’li İdris Baluken’in de bulunduğu heyete, halk “Ne işiniz var sizin buralarda?” diyerek tepki gösterdi.

Diyarbakır’ın bazı mahallelerinde sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesini ziyaret eden HDP’li milletvekilleri, esnafın yoğun tepkisiyle karşılaştı. Yaşadıkları mağduriyetlerin müsebbibi gördükleri HDP heyetine, “Niye buraya geliyorsunuz? Gidin buradan” diyen halk tepkilerini dile getirdi. Baluken’in, “Bu, yüz yıllık bir hesaptır, yüz yıldır Kürtlere bu zulüm yapılıyor ama bir yüz yıl daha izin vermeyeceğiz” sözleri üzerine ayakkabı boyacısı, “Şimdiye kadar dedelerimiz hep beraber savaştı, şehit oldu. Benim rahmetli dedemin cenazesinin nerede olduğu belli değil. Yeter artık, 8 nüfusum var, önce Allah’a, sonra da bu boyaya bakıyoruz. Güneydoğu’nun hepsi perişan oldu” cevabını verdi. Daha sonra Dabanoğlu Mahallesi’ne geçen partililere, vatandaşların tepkisi devam etti. Gruptakiler, “Hainler burada. Gelmeyin buraya, daha niye geliyorsunuz? 6 ay sokakta kaldık, ne işiniz var sizin buralarda? Gidin, terk edin burayı. Evimizi başımıza yıktınız, daha ne istiyorsunuz bizden? Yeter artık. Allah’tan korkun, utanmazlar. Bir de utanmadan buraya geliyorlar” diyerek tepkilerini dile getirdi. Heyetin üzerine yürümek isteyen grubu polis engelledi. 
HDP’ye Sur tokadı
KIZILTEPEYİ’DE KARIŞTIRDILAR

 HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile DBP’li yöneticilerin başını çektiği ekip de  Mardin’in Kızıltepe ilçesinde miting yapmak istedi. Miting öncesinde PKK yandaşı bir kişi 3 metre yükseklikteki direğe tırmanarak gönderde bulunan Türk bayrağını indirdi ve yerine Özgür Kadın Kongresi (KJA) flamasını astı. Bayrağın indirildiğini gören polisler, kalabalığa müdahale etti. Çıkan olaylarda 20 kişi gözaltına alındı.

EŞ BAŞKANLAR MEKTUP YAZDI
BM’ye şikâyet ettiler

Her fırsatta Türkiye düşmanlığı yapan HDP’liler bu sefer de Birleşmiş  Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon’a şikayette bulundu. HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, İstanbul’da açılışı gerçekleştirilen Dünya İnsani Zirvesi’ne katılacak BM Genel Sekreteri Moon’a bir mektup gönderdi. Mektubunda Türkiye’yi suçlayan Eş Başkanlar, şu ifadeleri kullandı: “Böylesine kritik bir zirveye ev sahipliği yapmanın, Erdoğan rejiminin, işlemekte olduğu insani suçların üzerini örtmeye vesile olma ihtimalinden ciddi bir endişe duymaktayız. Bu çekincemizle, ülkemizde Erdoğan’ın otoriter idaresi altında yaşanan siyasi ve insani krizin boyutlarını sizlerle paylaşmayı sorumluluğumuz olarak görüyoruz.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...