Irak güçleri El-Kerme'de kontrolü sağladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Irak güçleri El-Kerme'de kontrolü sağladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak güvenlik güçlerinin, El-Enbar vilayetine bağlı Felluce'nin doğusundaki El-Kerme nahiyesinde kontrolü sağladığı bildirildi.

Felluce'yi Kurtarma Operasyonları Komutanı Abdulvehhab es-Saidi, yaptığı açıklamada, Felluce'yi terör örgütü DAEŞ'ten kurtarma operasyonun başlamasının ardından emniyet güçlerinin Felluce'nin 13 kilometre doğusunda yer alan El-Kerme nahiyesindeki tüm mahalleleri örgüt militanlarından temizlediğini belirtti.

Bölgenin ele geçirilmesinin ardından Yerel Yargı Konseyi bölgesinde Irak bayrağının dalgalandırıldığını ifade eden Saidi, El-Kerme nahiyesinin kurtarılması sürecinde DAEŞ'le süren bir günlük mücadelede örgütün ağır maddi zayiat verdiğini ve çok sayıda militanın ölü olarak ele geçirildiğini söyledi.

Saidi ayrıca güvenlik güçlerinin bölgeyi ve evleri mayın ile patlayıcılardan temizleme çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Terör örgütü DAEŞ, 2014 yılının başından bu yana El-Kerme ilçesinde kontrolü sağlıyordu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...