Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İdomeni'deki sığınmacılar diğer kampları reddediyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İdomeni'deki sığınmacılar diğer kampları reddediyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni kampında bekleyen sığınmacılar, diğer kamplara yerleştirilmeyi reddediyor.

Balkan rotasının sığınmacılara kapatılmasının ardından üç aydır ağır koşullar altında İdomeni'deki kampta yaşam mücadelesi veren yaklaşık 9 bin sığınmacı, Yunanistan hükümetinin aldığı karar gereği ülkenin kuzeyindeki diğer sığınmacı kamplarına yerleştirilmeyi kabul etmiyor.

Iraklı Ömer Ragib, yerleştirilmek istendikleri diğer kamplarda daha iyi yaşam koşullarına sahip olacaklarına inanmadığını, bu nedenle diğer kamplara gönderilmeyi kabul etmeyeceklerini söyledi.

Ragib, İdomeni'ye çok zor şartlarda geldiklerini ifade ederek, "Burada sınıra yakınız. Buradan başka bir kampa götürülmeyi hiçbir şekilde kabul etmeyeceğim. Polis istediği kadar ısrarcı olsun, isterse zor kullansın ben yerimden kımıldamam. Öldürseler bile buradan gitmem." diye konuştu.

Yetkililerin kendilerine sınırın ne zaman açılacağını söylemesi gerektiğini kaydeden Ragib, daha iyi koşullara sahip kamplara yerleştirilmelerinin krize çözüm getirmeyeceğini savundu.

"Ölürüm de buradan çıkmam"

Suriyeli Saffid Şerif de diğer sığınmacılarla birlikte İdomeni'den çıkartılmaya karşı çıkacaklarını vurgulayarak, "Ölürüm de buradan çıkmam." dedi.

Daha önce kendilerini "daha iyi yaşam koşullarına sahip olacaklarını" söyleyerek Selanik'teki başka bir kampa götürdüklerini anlatan Şerif, "Orada açlıktan ölecektim ve bu kampa geri kaçtım. Bir daha hiçbir koşulda buradan başka bir yere gitmem." şeklinde konuştu.

Şerif, ailesiyle sınıra yakın olabilmek için İdomeni'de kalmakta ısrarcı olacağını belirterek, "Hiç kimse beni buradan uzaklaştıramaz." ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...