İsmet Yılmaz Milli Eğitim Bakanı oldu

Düzenleyen:
İsmet Yılmaz Milli Eğitim Bakanı oldu

GÜNDEM Haberleri

Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın görevi değişti. Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı oldu.

Mili Savunma Bakanlığı görevini yürüten İsmet Yılmaz, yeni hükümetin Milli Eğitim Bakanı oldu. 61. Hükümet'te Milli Savunma Bakanlığı görevini üstlenen Yılmaz, 1 Temmuz 2015 - 17 Kasım 2015 tarihlerinde TBMM Başkanlığı görevini yürütmüştü. 64. Hükümet'te yeniden Milli Savunma Bakanlığı görevine getirilen Yılmaz, 65. Hükümet'in ise Milli Eğitim Bakanı olarak görevine devam edecek.

İSMET YILMAZ KİMDİR?

İsmet Yılmaz, 10 Aralık 1961'de Sivas Gürün'de doğdu. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Turunç. Hukukçu, Yönetici ve Gemi Mühendisi; İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Makine Bölümünden ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Yüksek lisanslarını İsveç Dünya Denizcilik Üniversitesi’nde "Gemi İşletmeleri Teknik Yönetimi" alanında ve Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk ABD'de yaptı. Doktorasını Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü deniz hukuku alanında tamamladı.

Kamu ve özel sektörde yaklaşık 20 yıl mühendis, müşavir avukat olarak çalıştı. 2002'de Denizcilik Müsteşarı olarak atandı. Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürüttü. 2007'de Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevine getirildi.

Anayasanın 114. maddesi uyarınca 1 Kasım 2007'de TBMM dışından Ulaştırma Bakanlığına atandı. 61. Hükümette Milli Savunma Bakanlığı görevine getirildi.

İngilizce bilen Yılmaz, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...