Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sema Ramazanoğlu Bakanlar Kurulu'na giremedi

Düzenleyen:
Sema Ramazanoğlu Bakanlar Kurulu'na giremedi

POLİTİKA Haberleri

Görevde kaldığı sürede eleştiri oklarının hedefi olan Sema Ramazanoğlu'nun yerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na Fatma Betül Sayan Kaya getirildi.

AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım'ın, Türkiye Cumhuriyeti'nin 65. Hükümeti'ni açıkladı. Radikal değişikliklerin olmadığı yeni bakanlar kurulunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu'nun yerine AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya getirildi.

KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİ TARTIŞILMIŞTI

Hatırlanacağı üzere Sema Ramazanoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaşadığı polemik ile gündeme gelmişti. Karaman'da yurtlarda yaşanan çocuk istismarıyla ilgili Ramazanoğlu'nu eleştiren Kılıçdaroğlu, "Aileden sorumlu bakan zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette o da konuşmuyor" şeklinde bir açıklama yapmış ve bu sözler uzun süre tartışılmıştı.

ERDOĞAN'IN DANIŞMANLIĞINI YAPIYORDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2012 yılına kadar Ak Parti Genel Başkan Danışmanı olarak görev yaptı. Fatma Betül Sayan Kaya Amerika'nın en iyi üniversitelerinden biri olan New York Üniversitesi'nde Biyomedikal Mühendisliği Fakültesi'nden doktora bursu kazandı, meme kanserinin termal görüntülenmesi üzerine çalışmalar yaptı. AK Parti İstanbul İl Teşkilatı'nın Sosyal Medya Yapılanmasını kurdu.

Sema Ramazanoğlu Bakanlar Kurulu'na giremedi

FATMA BETÜL SAYAN KAYA KİMDİR?

Fatma Betül Sayan Kaya Elektrik-Elektronik Mühendisi. İstanbul, Fatih'te hukukçu bir ailenin 3. çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokulu Fatih İlkokulu'nda okuduktan sonra Beyoğlu Anadolu Lisesi'ni (English High School) birincilikle bitirdi. Üniversite sınavlarında derece yaparak Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği'nde burslu olarak okudu, şeref derecesiyle mezun oldu.İş hayatına Satürn Mühendislik'te proje uzmanı olarak başladı. Amerika'nın en iyi üniversitelerinden biri olan New York Üniversitesi'nde Biyomedikal Mühendisliği Fakültesi'nden doktora bursu kazandı, meme kanserinin termal görüntülenmesi üzerine çalışmalar yaptı.

2009 yılında Türkiye'ye döndü ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni kazanarak Tıp Eğitimine başladı.2009 yılındaki 5.Olağan Kongre ile AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. Daha sonra Sn.Recep Tayyip Erdoğan'la 2012 yılına kadar Ak Parti Genel Başkan Danışmanı olarak çalıştı.

2012 yılındaki kongreyle tekrar İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi ve AK Parti İstanbul Tanıtım Medya'dan sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak atandı. AK Parti İstanbul İl Teşkilatı'nın Sosyal Medya Yapılanmasını kurarak 39 ilçede ekipler oluşturulmasına öncülük etti.İ 3 kademe Sosyal medya eğitimlerini başlattı. İstanbul Kültür ve Sanat Politikaları Komisyon Başkanlığı yaptı. 2014 Yerel Seçimleri Seçim Koordinasyon Merkezi Tanıtım Medya Sorumlusu ve 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan İstanbul seçim ofisi Tanıtım Medya Sorumlusu olarak görev yaptı.Evli, 1 çocuk annesi. Çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca biliyor.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...