Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Terörden ayıklanan şehirlerde hayat normale döndürülecektir'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Terörden ayıklanan şehirlerde hayat normale döndürülecektir'

DÜNYA Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, terörle mücadele hakkında, "Şehirler temizlenmeye başlanmıştır. Bundan sonra temizlenen ve terörden ayıklanan bu şehirlerde hayat hızla normale döndürülecektir." dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "(Terörle mücadele) Olumlu sonuçlar alınmaya başlanmıştır. Şehirler temizlenmeye başlanmıştır. Bundan sonra temizlenen ve terörden ayıklanan bu şehirlerde hayat hızla normale döndürülecektir." dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Kurtulmuş, Ordu-Giresun Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecenin yaşanan terör olaylarına ilişkin sorusuna Kurtulmuş, "Türkiye geçen sene 22 Temmuz'dan bu yana terörle sistematik bir mücadelenin içerisindedir. Çok kapsamlı bir mücadele yürüyoruz. Terör gerçekten çok yaygın bir şekilde şehirlerde, bir çok ilçelerimizde hendekler kazarak, çukurlar kazarak ya da canlı bombaları kullanarak büyükşehirlerimize de zarar verecek şekilde faaliyette bulunuyorlar." dedi.

Terörün üzerine 22 Temmuz'dan bu yana çok etkin bir koordinasyonla gidildiğini söyleyen Kurtulmuş, "Terör inşallah bütünüyle etkisiz hale getirilecek. Türkiye'de artık terör örgütleri hiçbir şekilde faaliyet gösteremez hale getirileceklerdir. Burada özellikle PKK terörüne karşı Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerimizdeki Kürt kardeşlerimizin ve bölge halkının vermiş olduğu desteklerden dolayı çok teşekkür ederiz. Eğer halk bu büyük desteği vermemiş olsaydı, bu fedakarlığı yapmamış olsaydı gerçekten daha zor bir mücadele yürütülürdü." diye konuştu.

"Bölge için yeni yatırım imkanları da oluşturulacaktır"
Terörle mücadeleyi milletin kazanacağını vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Olumlu sonuçlar alınmaya başlanmıştır. Şehirler temizlenmeye başlanmıştır. Bundan sonra temizlenen ve terörden ayıklanan bu şehirlerde hayat hızla normale döndürülecektir. Bunun için bir eylem planı yürütüyoruz. Bütün bakanlıklarımız üzerine düşen sorumlulukları yerine getiriyor. Bu kentlerin yeniden imar ve inşası, vatandaşlarımızın istihdam imkanlarının artırılmasına yönelik olarak son derece kapsamlı bir proje yürütülüyor. Ümit ederim ki en kısa süre içerisinde nasıl Van depreminden sonra Van yeni bir şehir olarak inşa edildi ise bütün bu şehirler, Silopi'de, Sur'da, Cizre'de de o şehirlerin tarihi dokusuna uygun şekilde çok daha güzel halde yeniden imar edilecektir. Vatandaşlarımız zaten terörün bittiği yerlerde işlerine güçlerine de başladılar. Bölge için yeni yatırım imkanları da oluşturulacaktır. Kamu ve özel sektör yatırımları bölgeye getirilecektir. Dolayısıyla terörün bölge halkını yanına çekemediği gibi bölge halkına vereceği zararları mümkün olduğu kadar azaltılması sonucuyla inşallah en kısa zamanda karşılaşacağız."

PKK'nın Karadeniz'deki eylemleri
Zor bir mücadele verildiğinin altını çizen Kurtulmuş, "PKK terörü dediğimiz terör sadece gördüğümüz birkaç bin kişiden ibaret değildir. Bunların arkasında nice devletlerin, nice büyük güçlerin nasıl destekler verdiğini biliyoruz. Bunlara istihbarat destekleri veriyorlar, lojistik destek veriyorlar, siyasi destek veriyorlar, ekonomik destekler veriyorlar, hatta silah destekleri veriyorlar. Dolayısıyla sadece bir örgütle değil, bu örgütlerin arkasındaki akıllarla da mücadele veriyoruz. Ama tereddütsüz bir şekilde bu mücadeleyi millet kazanacaktır. İnşallah her şehrimiz esenlikli ve güvenlikli hale getirilecektir" şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, Karadeniz'de yaşanan terör eylemlerine ilişkin bir soruya, "Terörün bir amacı var. Birileri bunları taşeron olarak kullanıyor, Birleri insanları kandırarak terörün içerisine kanalize ediyorlar. Ama sonuçta terör örgütlerinin dünyanın her yerine yapmak istedikleri, Türkiye'nin üzerinde oynadıkları oyunlarla da yapmak istediklerinin birincisi halkı korkutmak, halkı ürkütmektir, huzursuz etmek ve tedirgin etmek. Terörün ikinci hedefi ise varsa o ülkede etnik bir takım farklılıklar bu terör olaylarının üzerinden etnik farklılıkları kaşımak ve böylece toplumsal kırılmalara neden olmak." yanıtını verdi.

"Halk korkmuyor ve devletine küsmüyor"
Kurtulmuş, terörün amacına ulaşamayacağını, asıl kazanın ise Türkiye olacağına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Terör eğer üçüncü adımda da, başarabilirlerse istikrarlaştırma, eğer ayrışma ve bölünme ihtimali varsa o ihtimali gündeme getirmek, bununla ilgili dışarıdan siyasi destekler bulmak, bu desteklerle de mümkünse o ülkeyi bölerek, parçalayarak, yeni bir oluşumun içerisine girmek. Şimdi bunların çok şükür hiçbirisi Türkiye'de olmadı. Terör örgütlerinin bu kadar azgınlaşmasının temel sebebi de budur. Halk korkmuyor ve devletine küsmüyor. Ayrıca bu memlekette Türk Kürt kavgası çıkarmaya çalışıyorlar. Milletimiz birbirlerine karşı asla bir husumet duyguları içerisinde hareket etmiyor. Dolayısıyla terör örgütü bu ülkenin her yerinde olay çıkarmak isteyecektir. Karadeniz'de rahatsız edecekler, Akdeniz'de rahatsız edecekler, Allah muhafaza, turizm mevsimindeyiz, bazı turistik yerlerimize karşı saldırıda bulunabilirler. Bunları yapacaklar ki böylece Türkiye'de halkın tamamı tedirgin olsun. Güvensizlik içerisinde olsun, milletin arasında ayrışmayı ve bölünmeyi ortaya koysunlar. Ama asla bunlar olmayacak. Milletimiz birlik ve bütünlük içerisinde yoluna devam edecek. Terör kazanmayacak, Türkiye kazanacak."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...