Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'AB, Suriye'de daha fazla sorumluluk üstlenmeli'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'AB, Suriye'de daha fazla sorumluluk üstlenmeli'

DÜNYA Haberleri  / AA

Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Elmar Brok, Avrupa Birliği'nin Suriye'de daha fazla sorumluluk üstlenmesi gerektiğini söyledi.

Brok, Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nda Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Enes El-Abde ile görüşmesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Gerçekleşen görüşmeden ve Suriye ile ilgili doğru verileri El-Abde'den almaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Brok, "Suriye'de vekalet savaşları var. Bu durum farklı seviyelerde devam ediyor. Biz Suriye'de demokrasi, insan haklarına saygı ve hukukun üstünlüğü çerçevesinde barışçıl bir çözümü destekliyoruz." ifadesini kullandı.

Suriye'deki savaş aynı zamanda Avrupa'daki sığınmacı krizinin de temel sebebi

Brok, AB olarak Suriye'de siyasi bir çözüm arzuladıklarına dikkati çekerek, "AB, Suriye'de daha fazla sorumluluk üstlenmeli. Suriye'deki savaş aynı zamanda Avrupa'daki sığınmacı krizinin de temel sebebi. Bu nedenle AB üyesi ülkeler olarak koordineli bir biçimde bu sorunun çözülmesine daha fazla katkı sağlamalıyız." diye konuştu.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Enes El-Abde de Avrupa Birliği (AB) ve Avrupa Parlamentosu'nda ağırlanmaktan ve görüşlerinin dinlenmesinden mutluluk duyduğunu belirterek, "Burada, Suriye'de yapılması gerekenlerle ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Avrupa Birliği'ne son 5 yıldır Suriye Milli Koalisyonu'na ve Suriyelilere sağlamakta olduğu hem insani hem de diğer çeşitli desteklerden ötürü teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...