Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AK Parti MYK'da 8 yeni isim

Düzenleyen: / Kaynak: AA
AK Parti MYK'da 8 yeni isim

GÜNDEM Haberleri  / AA

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım'ın başkanlığını yaptığı MYK'da, 8 başkan yardımcılığı için yeni isimler belirlendi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK), 8 başkan yardımcılığı için yeni isimler belirlenirken, 4 üye yerlerini korudu

AK Parti MYK'da, Ömer Çelik, Fatma Betül Sayan Kaya, Recep Akdağ ve Mehmet Özhaseki'nin 65. Hükümet'te bakanlık görevine getirilmelerinin ardından yerlerine yeni görevlendirmeler yapıldı.

Bu doğrultuda, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’in yerine Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya’nın yerine İstanbul Milletvekili Mehdi Eker, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin yerine İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Recep Akdağ’ın yerine İzmir Milletvekili Nükhet Hotar getirildi.

Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker'in yerine Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar'ın yerine de AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık atandı.

Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ile Genel Sekreter Abdulhamit Gül ise MYK'daki yerini korudu.

Dört isim MYK dışında kaldı

Bu arada, MYK listesinde bulunan genel başkan yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Mehmet Doğan Kubat, Ayhan Sefer Üstün ve Selçuk Özdağ yeni kurulda yer almadı.

Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı yerine İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kubat’ın yerine Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Üstün’ün yerine Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Özdağ’ın yerine Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu getirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...