Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kürekte ilk olimpiyat kotası

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kürekte ilk olimpiyat kotası

SPOR Haberleri  / AA

2016 Rio Olimpiyatları elemelerinde, erkekler iki çifte hafif kilo kategorisinde yarışan Hüseyin Kandemir-Enes Kuşku çifti, kürek branşında kota almayı başaran ilk Türk sporcular oldu.

Türkiye Kürek Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, İsviçre'nin Luzern kentinde düzenlenen eleme yarışlarında mücadele eden Hüseyin Kandemir-Enes Kuşku ikilisi, Türkiye'yi, 5-21 Ağustos tarihlerinde Brezilya'da yapılacak 2016 Rio Olimpiyatları'nda temsil etme hakkı kazandı.

Erkekler iki çifte hafif kiloda elde ettikleri 6.23.10'luk dereceyle Belçikalı rakiplerinin (6.21.78) arkasında 2. sırayı alan Hüseyin ile Enes böylece kürek branşında kota almayı başaran ilk Türk sporcular olarak kayıtlara geçti.

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 yılında kıl payı kaçırdıkları vizeyi, bu kez almayı başardıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Olimpiyat kotası için çok emek verdiklerini kaydeden İşseven, "Kürekte altyapıdan çok iyi sporcular geliyor. Son dönemde uluslararası alanda aldığımız başarılar bunun bir göstergesi. Türk kürek tarihinde bir ilki gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil eden ilk kürekçi Ali Rıza Bilal, 1992'de Barcelona'da düzenlenen oyunlara davetle katılmıştı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...