BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > SİZDEN GELENLER

SİZDEN GELENLER

(...Eda Pınar Özcan) Çocukluğumdan beri bebeklerle oynamak, en çok sevdiğim şeylerden biriydi. Oynama yaşım geçmesine rağmen oyuncak bebekleri elimden hiç düşürmedim. Ancak bir gün büyüyüp çocuk doğurmanın korkusunu yıllarca taşıdım.



HİKÂYENİZ (...Eda Pınar Özcan) Çocukluğumdan beri bebeklerle oynamak, en çok sevdiğim şeylerden biriydi. Oynama yaşım geçmesine rağmen oyuncak bebekleri elimden hiç düşürmedim. Ancak bir gün büyüyüp çocuk doğurmanın korkusunu yıllarca taşıdım. İlk bebeğime hamile kaldığımda, anne adaylığının garip bir cesaretle donatıldığını gördüm. Hamileliğim boyunca her türlü acıyı, sıkıntıyı ve coşkuyu yaşamaktan büyük keyif aldım. Doktorum bebeğin iri olduğunu, zorluk çekmemek için sezaryen olmama önermişti. Ancak ben normal doğumda ısrarlıydım... Beklenen gün gelmişti ve sancılı hastane saatleri başlamıştı... Sizi heyecanlandırmamak için hemen rüya olduğunu söyleyeyim, “Bebeğimi kaybettiğimi” gördüm... Sancılar içinde uyandığımda iki iğneden sonra, 3 kilo 950 gram ağırlığındaki bebeğimi dünyaya getirdim... Oldukça bitkindim... Bebeğimin bütün hastaneyi çınlatan sesi benim için en güzel müzikti... İnsan bazı şeyleri duysa da, ancak yaşadığında daha iyi anlıyordu. Ertesi sabah olduğunda dünyada hiçbir şeyin yerini alamayacağı bir sevgiyi tanıyordum... Çıkmadan önce başka bir annenin aynı hastanede normal doğum için beklerken bebeğini kaybettiğini duymam geçen ayın en tatsız olayıydı. Ve ben bana verilen sağlıklı bebeğim için bir kez daha şükrettim. MUTFAĞINIZ (...Mehlika Yaren Özdemir’in tarifi) Ekmek kadayıfı Malzemeler: >>3 yumurta... >>3 kahve fincanı şeker... >>3 kahve fincanı sıvıyağ... >>3 yemek kaşığı yoğurt... >>3 kahve fincanı un... >>1 çay kaşığı tarçın... >>1 yemek kaşığı irmik... >>1 paket kabartma tozu... >>1 paket vaniya... Şerbeti için: >>3 su bardağı şeker... >>3 su bardağı su... Üzeri için: >>1 paket krem şanti... >>1 su bardağı süt... Şerbet malzemelerini kaynatın ve soğumaya bırakın... Krem şantiyi sütle çırpıp buzdolabına kaldırın... İlk olarak yumurtayla şekeri çırpıp sırasıyla diğer sıvı malzemeleri ekleyin... Diğer tarafta kuru malzemeleri bir kapta karıştırıp çırptığınız karışıma ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın... Büyük dikdörtgen borcama döküp 175 derecede pişirin... Çıktıktan sonra 5 dakika soğuyunca şerbetini dökün ve bir tepsiyle kapatın... Tatlı şerbetini çektikten sonra buzdolabında soğumuş olan krem şantiyi sürüp dilimledikten sonra servis yapın... TÜRKİYE HATIRASI EMİRHAN BUĞRA... Aslında albümü çok geniş; bornozuyla, emziğiyle, babasının kıyafetleriyle... Biz neden bunu seçtik?... Yemek yemeyen çocuklara örnek olsun diye... (...Tuba Sert’ten) MESAJINIZ (...Aynur Y. Güven - İzmir) Annelerin en tatlısı... Bugün ne isem, o olmamdaki en büyük pay sahibi, güzel insan... Çok seviyorum seni, sen de biliyorsun... Hiçbir zaman sözünden çıkmadım ve bana verdiğin nasihatleri her zaman tuttum... Bana ömür boyu yol gösterecek güzel tavsiyelerin... İnşallah sonuçların temiz çıkacak ve biz hep birlikte yine kestane kokulu akşamlar yaşayacağız... Seni çok seviyorum... BİZE ULAŞIN: e-posta: omer.soztutan@tg.com.tr telefon: (0212) 454 30 00 faks: (0212) 454 31 00 adres: türkiye gazetesi ihlas medya plaza 29 ekim caddesi, 34197 yenibosna/istanbul
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 96033
    % 1.21
  • 6.2428
    % -1.68
  • 7.2855
    % -1.62
  • 8.1994
    % -2.34
  • 241.71
    % -1.75
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT