Euro 2016 öncesi Terim'e çifte tehlike!

Düzenleyen:
Euro 2016 öncesi Terim'e çifte tehlike!

SPOR Haberleri

Burak Yılmaz ve Serdar Aziz'in sakatlıkları sebebiyle 10 Haziran'da başlayacak Euro 2016 turnuvasına yetişemeyecekleri ihtimali Teknik Direktör Fatih Terim'i kara kara düşündürüyor.

Avrupa Futbol Şampiyonası için geri sayıma geçen Ay-Yıldızlılar’dan hem iyi hem de tedirgin edici haberler geliyor... Teknik direktör Fatih Terim ve yardımcıları en büyük sıkıntıyı forvet ve savunmada yaşıyor. Devre arasında Çin’in Guoan kulübüne transfer olan, ancak sakatlığı nedeniyle sadece 2 maçta forma giyebilen Burak Yılmaz’ın durumu teknik heyeti endişelendiriyor. Sakatlığı nedeniyle bir türlü istenilen seviyeye gelemeyen ve maç eksiği bulunan Burak’ın, tam kapasiteyle Fransa 2016’da olup olmayacağı soru işareti olarak görülüyor. 

Burak’ın uzun süredir düzenli olarak forma giymemesi, ağır idman temposu sırasında sakatlanabileceği korkusu teknik heyeti kara kara düşündürüyor.  Bu yüzden Fatih Terim, Beşiktaş’ta Gomez’in arkasında kalmasına rağmen büyük bir çıkış yakalayan Cenk Tosun’un adeta üzerine titriyor.

SERDAR BUNALTTI!
Stoper eksikliği nedeniyle Mehmet Topal’ı savunmanın göbeğine çekmek zorunda kalan Fatih Terim, bu bölge için dört gözle Serdar Aziz’in iyileşmesini bekliyordu. Sık sık sakatlık problemi yaşaması nedeniyle Bursaspor’da bir türlü istediği ritmi yakalayamayan Serdar Aziz şu anda Milli Takım’da doktor gözetiminde çalışıyor. 

Ancak tecrübeli savunma oyuncusunun çabuk sakatlanması ve bitmek bitmeyen sağlık şikayetlerinin artık “İllallah” dedirttiği öğrenildi. Serdar Aziz’in tam kapasiteyle turnuvaya hazır olup olmayacağı belirsiz. Sonuna kadar bu oyuncu turnuvaya yetiştirilmeye çalışılacak. Ancak teknik heyet, süreklilik haline gelen sağlık sorunları nedeniyle şimdiden “Yetişmeyecekmiş gibi” plan yapmaya başladı.

KİLİT İSİM: OZAN TUFAN
F.Bahçe’deki performansı eleştiriliyor ancak Fatih Terim ve ekibi, turnuvada Ozan Tufan’dan patlama yapmasını bekliyor. Milli Takım’da hemen hemen herkes genç yeteneğin, milli maçlarda kilit rol üstleneceğini söylüyor. Turnuvanın yıldızlarından biri olacağı düşünülen Ozan, hem hücum hem de savunmada önemli bir köprü görevi üstlenecek. Savunma anlayışı, ikili mücadelelerde diri kalması, baskı kurması, bitmek bilmeyen enerjisiyle Ozan’ın stoperlerin en büyük yardımcısı olması düşünülüyor. Milli Takım yetkilileri, Ozan’ı turnuva sonunda adından en çok söz ettirecek yıldız adayları arasında gösteriyor.

SOLUN LIDERI CANER!
Kadro dışı kalmasının ardından Fenerbahçe’de uzun süre forma giyememesi nedeniyle maç eksiği bulunan Caner Erkin’in, limitlerini zorlayıp turnuvaya kadar tam kapasiteyle hazır olması planlanıyor. Caner’in yeteneklerini bilen Terim, hazırlık maçlarında sürekli Caner’e şans verip bu oyuncunun maç temposunu kazanmasını sağlayacak. İsmail Köybaşı her ne kadar başarılı bir sezon geçirmiş olsa da İmparator’un, savunmanın solunda tercihini Caner’den yana kullanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Caner’in hücuma katkısı, hırsı ve olumsuz bir gidişatta sorumluluk alıp ateşleyici rol üstlenmesinin artı yönleri olduğu ifade ediliyor.

MOR’UN YETENEKLERİ ALEX’E BENZETİLİYOR: EMRE DE SOUZA!
Danimarka’nın Nordsjaelland kulübünde forma giyen ve Fatih Terim tarafından EURO 2016 kadrosuna alınan Emre Mor, yetenekleriyle göz kamaştırıyor. Orta sahanın solunda oynayan, müthiş bir sol ayağı ve oyun zekası olan 19 yaşındaki Emre’nin idmandaki performansını görenler “Yeni Alex de Souza” diyor. Oyunu yönlendirmesi, pasları, rahat adam geçişiyle Fatih Terim’i oldukça etkileyen Emre Mor’un gelecekte Avrupa futboluna damga vuracak meziyetlerde olduğu ifade ediliyor. Ekstra Bladet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gisle Thorsen, yakın zamanda Emre Mor’u yüksek top tekneği ve sürati nedeniyle Messi’ye benzetmişti.

SINAN GÜMÜŞ’E KÖTÜ HABER!
Galatasaray’ın genç yeteneği Sinan Gümüş’ün, Milli Takım’a seçilmemesi Sarı-Kırmızılılar’da tartışma konusu olmuştu.
Sakatlığı nedeniyle yeni yeni şans bulmaya başlayan, F.Bahçe’ye karşı kupa finalinde kendisini gösterip Milli Takım’a seçilme umudu taşıyan Sinan’ın, gelecek turnuvalar için düşünüldüğü öğrenildi. Bu kararda, Sinan’ın daha önce yaptığı bir davranışın da rol oynadığı ileri sürüldü. Ümit Milli Takım için için nabzı yoklanan Sinan’ın, “Ben Ümit değil, A Milli Takım’da oynarım” şeklinde bir yaklaşım gösterdiği, bunun teknik heyette bir rahatsızlık oluşturduğu bildirildi. Buna rağmen Terim’in, Sinan’ın gelişimini yakından takip ettiği ifade edildi. 22 yaşındaki genç oyuncu, daha önce Almanya U-20 forması giymiş, A Takım olarak Ay-Yıldızlılar’dan davet beklediğini açıklamıştı.

 

Kaynak: Habertürk

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...