Rusya Spor Bakanı Mutko, ''Utanıyoruz!''

Düzenleyen:
Rusya Spor Bakanı Mutko, ''Utanıyoruz!''

SPOR Haberleri

Rusya Olimpiyat Komitesi, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda yarışan 14 sporcunun doping numunelerinin pozitif çıktığını açıkladı. Spor Bakanı Vitaly Mutko, "Bizi ve dünyayı aldatmaya çalışan atletlerimiz ve onları daha önce tespit edemediğimiz için çok üzgünüz. Açıkçası onlardan utanıyoruz" açıklamasını yaptı.

Rusya Olimpiyat Komitesi (ROC), 2008 Pekin Olimpiyatları'nda alınan numuneleri yeniden test edilen 14 sporcularında, doping maddesi tespit edildiğini açıkladı.

ROC'tan yapılan açıklamada, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda alınan numuneleri yeniden incelenen 3 branştan, 14 Rus sporcunun test sonucunun pozitif çıktığına dair Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından bilgilendirildikleri ifade edildi. B numunesi test sonuçları belli oluncaya kadar söz konusu sporcuların isimlerinin açıklanmayacağı da belirtildi.

MİLLİ TAKIMA ALINMAYACAKLAR

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliğinin (IAAF) üyeliğini askıya aldığı Rusya Atletizm Federasyonu (ARAF) da önceki yıllarda doping cezası almış sporcuların, 2016 Rio Olimpiyatları için oluşturulacak Rusya Milli Takımı'na alınmayacağını duyurdu.

IOC, 15 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, 2008 Pekin Olimpiyatları'ndaki 454 doping numunesinin yeni bilimsel teknolojik tekniklerden faydalanılarak yeniden incelendiği ve 6 branşta yarışan 12 ülkeden 31 sporcuda yasaklı maddeye rastlandığını belirtmişti. 2012 Londra Olimpiyatları'nda alınan 250 numunenin de inceleneceği ve şu aşamada adları verilmeyen sporcuların, çıkacak sonuca göre 5-21 Ağustos tarihlerinde Brezilya'da düzenlenecek 2016 Olimpiyatları'ndan men edilebileceği bildirilmişti.

SPOR BAKANI MUTKO: UTANIYORUZ

2016 Rio Olimpiyatları'na katılamama tehlikesi ile karşı karşıya olan Rusya'da spor bakanı Vitali Mutko, doping yapan ve kendilerini mahcup eden sporcular adına üzgün olduklarını söyledi.

Mutko, "Rusya'nın doping konusunda sorun yaşadığını reddetmiyoruz ve dopingin kökünü kurutmak için devlet düzeyinde elimizden geleni yapıyoruz. Fakat doping Rusya'ya özgü değil, küresel bir problem." açıklamasında bulundu.

Mutko, "Bizi ve dünyayı aldatmaya çalışan atletlerimiz ve onları daha önce tespit edemediğimiz için çok üzgünüz. Açıkçası onlardan utanıyoruz. Çok üzgünüz çünkü Rusya, sporun değerlerine bağlı ve olimpik değerleri tehdit eden her şeye karşıdır." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...