Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Akademisyenliğe meyilli gençlerin merakını canlandırıyoruz'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Akademisyenliğe meyilli gençlerin merakını canlandırıyoruz'

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı Akgün,''Akademisyen olmaya meyilli olan gençlerin koşullarını onlara anlatıp, entelektüel meraklarını canlandırmaya çalışıyoruz" dedi.

Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) Başkanı Birol Akgün, SDE Akademi üzerinden akademisyen olmaya meyilli, potansiyeli olan gençlerin potansiyellerini ortaya çıkarmaya çalıştıklarını belirterek "Akademisyen olmanın koşullarını onlara anlatıp, entelektüel meraklarını canlandırmaya çalışıyoruz" dedi.

Akgün, AA muhabirine, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile SDE işbirliğinde hayata geçirdikleri "SDE Akademi" projesi hakkında bilgi verdi.

Türkiye'de üniversite sayısında son yıllarda ciddi artış olduğuna işaret eden Akgün, buna bağlı olarak üniversitelerde iş gücü açığı yaşandığını, SDE Akademi ile gençleri akademisyen olmaya yönlendirdiklerini söyledi.

Akademisyen olmak isteyenlere 25 hafta süreyle ders verildiğini ve 2013'te başlayan SDE Akademi'nin üçüncü dönem mezunlarını verdiğini aktaran Akgün, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, İşletme, Sosyoloji, İktisat, Tarih, Antropoloji, Felsefe, Psikoloji, İlahiyat, İletişim, Hukuk bölümleri başta olmak üzere, sosyal bilimlerin değişik disiplinlerinde eğitimine devam eden lisans öğrencilerinin akademiye başvurabileceğini anlattı.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...