Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Geyik, Türk şoförün minibüsüne çarptı, iki yavru doğurdu

Düzenleyen:
Geyik, Türk şoförün minibüsüne çarptı, iki yavru doğurdu

DÜNYA Haberleri

Almanya'da yaşayan Kemal Tuncer'in minibüsüne Dietzenbach kenti yakınlarındaki ormanlık alanda geyik çarptı. Geyik ölmeden hemen önce iki yavru doğurdu.

Almanya'da lokantalara sebze servisi yapan 38 yaşındaki Kemal Tuncer, Dietzenbach kenti yakınlarındaki ormanlık alanda ilerlerken, minibüsüne geyik çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobilde hasar oluşurken, geyik de kaza yerinde öldü.

"MİNİBÜS DEVRİLECEK SANDIM"

Tuncer kazayı şöyle anlattı: "Her sabah Frankfurt halinden sebze alıyorum. Restoranlara ve döner büfelerine servis yapıyorum. Bir müşterinden diğerine giderken aniden minibüsüm sarsıldı ve sarsılmayla birlikte gürültü koptu. Minibüsüm devrilecek sandım. Hemen frene bastım. İndim baktım ki, bir geyik yerde yatıyor.

ÖLMEDEN ÖNCE 2 YAVRU DOĞURDU

Yolu kan kaplamıştı. Geyik hafif kafasını kaldırdı ve orada öldü. Sonra fark ettim ki yolda üzeri kan ve zarla kaplı iki geyik yavrusu var. Hamile geyik çarpmanın etkisiyle herhalde orada doğum yaptı. Yeni doğan yavrulardan birini yolun kenarına alırken, ikincisi karşı yönde gelen bir otomobilin altında kaldı. Polise haber verdim. Onlar da veterinere. Gelen veterinerler onu yaşatmayı başardı."

"UYARI TABELASI YOK"

Kazanın olduğu yolu hemen hemen her gün kullandığını söyleyen Tuncer, "Almanya'nın her yerinde geyikler var. Ama ben her gün bu yolu kullandığım halde hiç geyiğe rastlamamıştım. Kazanın olduğu bölgede 'geyik çıkabilir' tabelası da yok. Saat 10.00 sularıydı. Genelde gündüzleri yollara çok ender geyikler çıkar. Sanırım doğum sancısı çeken hayvan sağa sola koşuştururken bir anda yola çıktı ve kaza oldu. Anne geyiğin ve bir bebeğin ölmesinden dolayı çok üzüldüm. Ancak diğer yavrunun hayatı kurtulduğu için de çok mutluyum. En azından bir can hayatta kaldı" dedi.

Kaynak: Hürriyet

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...